VIA Epia P720: Pico-ITX formátumú mindenes

VIA Epia P720: Pico-ITX formátumú mindenes

A VIA bemutatta legfrissebb Pico-ITX formátumra épülő alaplapját, amely az Epia-P720-as típusjelzést viseli. A termék képes a HD videók zökkenőmentes lejátszására, ehhez pedig a vállalat legfrissebb, VX855-ös kódnévre keresztelt média processzorát hívja segítségül. Az újdonságot a gyártó a következő generációs interaktív digitális eszközökhöz készítette, a termék számos beágyazott rendszerben kaphat majd helyet a közeljövőben.

A 10 x 7,2 cm-es méretekkel büszkélkedő alaplap egy alacsony fogyasztású VIA Eden ULV processzorral van felszerelve, amely 1 GHz-es órajelen üzemel és tökéletesen működik passzív módon, azaz ventilátor nélküli hűtés alkalmazásával. Az Epia-P720-asában maximum 2 GB-nyi DDR2-es rendszermemória helyezhető el. Az újdonság azért is bír nagy jelentőséggel, mert ez az első Pico-ITX formátumú termék, amely a VIA VX855-ös lapkakészletére épül. A termék a Chrome 9-es sorozatú integrált videó vezérlőnek köszönhetően hardveres gyorsítást kínál a H.264-es, WMV, VC-1-es és MPEG 2/4-es videó fájlok lejátszásához, az újdonság akár még az 1080p felbontású videókkal is megbirkózik. A Chrome 9 HCM 3D videó vezérlő DirectX 9-es támogatást nyújt a rendszer számára.

A rendszerhez tartozó kivezetésekhez speciális bővítőkártya formájában lehet hozzáférni: az egység a VIA P720-A típusjelzést viseli. A kivezetések között natív HDMI port, D-Sub csatlakozó, Gigabites Ethernet port és két darab USB 2.0-s csatlakozó foglal helyet. Az alaplap VIA Vinyl HD audió vezérlőt is tartalmaz, amely hat csatornával és DTS támogatással áll a felhasználók rendelkezésére. Az audió vezérlő S/PDIF kimenet biztosítására is képes. Az új alaplapon egyetlen IDE és egy SATA 3 Gbps-os port foglal helyet. A terméken található még "tüskesorok formájában" négy darab USB 2.0-s port, egy LPC csatlakozó, egy SMBus port, audió kimenetek, PS/2-es csatlakozó, LVDS port, négy pár DIO és két UART port is.

A kompakt kis rendszer rövidesen elérhető lesz a piacon, várható árával kapcsolatban azonban még nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward