Vezeték nélküli Omen gamer perifériákat hozott a HP

Egy vezeték nélküli billentyűzet, egy vezeték nélküli egér és egy wireless headset lapul az újdonságok között.

Vezeték nélküli Omen gamer perifériákat hozott a HP

A HP három új vezeték nélküli – Warp – technológiával dolgozó gamer perifériát hozott az Omen sorozatba, amelyek mindannyian rendelkeznek Omen Command Center integrációval is, azaz legfontosabb beállításaikat könnyedén és gyorsan módosítani lehet az egységes alkalmazáson keresztül. A kínálatban egy új gamer egér, egy numerikus billentyűrész nélküli kompakt gamer billentyűzet, valamint egy gamer headset foglal helyet. Rögtön össze is foglaljuk, mit érdemes tudni velük kapcsolatban.

Omen Vector Wireless – A HP eddigi leggyorsabban tölthető vezeték nélküli egere

Galéria megnyitása

Az Omen Vector egy modern, USB-C porton keresztül tölthető gamer egér, amely 5 percnyi töltés hatására 10 óránál is hosszabb akkumulátoros üzemmódot kínál, de teljes feltöltése sem több 90 percnél, cserébe viszont akár 180 órás üzemidő elérésére is képes lehet.

Az új egér lelke egy 16 000 DPI-s maximális érzékenységgel rendelkező Pixart PAW3334-es szenzor, amely 99%-os pontossággal követi a mozgást, másodpercentként akár 10 160 milliméternyi távolság lekövetésére is képes, akár 40 G-s gyorsulás közepette is. A szenzor érzékenysége 100 és 16 000 DPI között állítható.

Galéria megnyitása

A hat programozható gombbal ellátott egér érzékenysége akár játék közben is állítható, méghozzá több szintben, a fő egérgombok alá pedig Omron mikrokapcsolókat helyeztek, amelyek 50 millió kattintásnyi élettartammal rendelkeznek.

A vezeték nélküli kapcsolat gyakorlatilag késleltetésmentesen üzemel, de szükség esetén kábeles üzemmóddal is használható a termék – mindkét esetben 1000 Hz-es maximális mintavételezési frekvencia érhető el. A vezeték nélküli kapcsolatot egy USB-A portba illeszkedő vevőegységgel biztosíthatjuk, természetesen a 2,4 GHz-es frekvenciatartományban, ahogy az efféle eszközöknél megszokhattuk.

Galéria megnyitása

A 128 milliméter hosszú, 74,5 milliméter széles és 41,76 milliméter magas egér 105 grammot nyom a mérlegen, a mellékelt USB-C töltőkábel 1,8 méter hosszú és fonott bevonattal rendelkezik a tekeredésmentesség érdekében. A termékre kétzónás RGB LED világítás is került a gamerek legnagyobb örömére. A HP Omen Vector Wireless már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 99 dollár.

HP Omen Spacer Wireless TKL  – Kompakt, de kényelmes vezeték nélküli billentyűzet

A TKL, azaz tenkeyless kivitelben készülő HP Spacer numerikus billentyűrész nélkül kerül forgalomba, alapját a Cherry MX Brown kapcsoló adja, ami csendes működéssel és érezhető nyomásponttal operál. A mechanika meglehetősen hosszú, 100 millió kapcsolásra tehető élettartammal rendelkezik, valamint a sebességre sem lehet panaszunk, ugyanis 1 ezredmásodperces válaszidőre képes a billentyűzet. A mechanika egyébként 45 gramm nyomással működtethető, a kapcsolási pontig 2 milliméternyi utat kell megtenni, míg a teljes lenyomás 4 milliméter után érhető el. Érdekesség, hogy a Cherry hivatalos weboldala nem 45 cN, hanem 55 cN nyomásról tesz említést, de ez csak részletkérdés.

Galéria megnyitása

Mivel gamer termékről van szó, elmaradhatatlan tulajdonság a 100%-os Anti-Ghosting, illetve az NKRO támogatás is, sőt, természetesen a Game Mode funkcióról sem feledkeztek el. Az 5 makró gombbal rendelkező billentyűzet dedikált multimédiás gombokat ugyan nem kapott, de a makró gombokhoz hasonlóan az FN gomb lenyomásával a multimédiás vezérlés is elérhető az „F” billentyűsorral.

Galéria megnyitása

A vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban egyaránt használható billentyűzet 128-bites adattitkosítással működhet, amit az Omen Command Center szoftveren keresztül lehet menedzselni, csak úgy, ahogy a világítással és a makrókkal kapcsolatos beállításokat is. Világítás terén egyszerű fehér LED alapú háttérvilágítással van dolgunk, ami a WASD és a nyílbillentyűk esetében piros fényt produkál, hogy sötétben is könnyebb legyen eligazodni. A háttérvilágításhoz természetesen effektek is járnak.

Galéria megnyitása

A beépített akkumulátor jóvoltából akár 75 órányi üzemidőt is elérhetünk egyetlen teljes töltéssel, de ha éppen sietni kell, akkor öt perc töltés hatására már hat órányi üzemidőt nyerhetünk. A töltés természetesen USB-C porton keresztül zajlik. Az új vezeték nélküli billentyűzethez kényelmes csuklótámasz is jár, amely mágneses módon rögzül a billentyűzet alsó éléhez, azaz bármikor könnyedén eltávolítható.

A HP Omen Spacer Wireless TKL billentyűzet már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 159,99 dollár.

Omen Frequency Wireless headset – 7.1 csatornás térhangzás, környezeti zajok szűrése külön mikrofonnal

Végül, de cseppet sem utolsó sorban egy vezeték nélküli mikrofonos fejhallgatóról is lehull a lepel. Az Omen Frequency Wireless headset kényelmesen párnázott hangszóróházakkal és fejpánttal rendelkezik – a keret és a házak műanyagból készültek. A 40 milliméteres átmérőjű hangszórók természetesen neodímium mágnessel bírnak, impedanciájuk 32 ohm. Az általuk lefedett frekvenciatartomány a szokásos 20 Hz és 20 kHz között helyezkedik el, teljes harmonikus torzításuk 0,2% alatt helyezkedik el, érzékenységük pedig 98 dB.

Galéria megnyitása

A C-Media Xear vezérlő jóvoltából 7.1 csatornás térhangzásra is képes audió rendszer szinte késésmentes kapcsolatot kínál, hála a Warp Wireless Technology áldásos hatásainak, amely automatikusan a legideálisabb frekvenciát választja a működés során. A környezeti zajok kiszűréséről is gondoskodó headset természetesen a szokásos kezelőszerveket is megkapta, azaz van rajta hangerőszabályzó, a mikrofon pedig a fel- és lehajtással kapcsolható ki és be. Maga a mikrofon a 100 Hz és 10 kHz közötti tartományban működik, méghozzá 3,3 kOhm impedancia és -38 dB érzékenység mellett. A második mikrofon, amely ENC támogatást biztosít, a tisztább kommunikációban segít a környezeti zaj kiszűrésével.

A tápellátásért egy lítium-polimer energiaforrás felel, amely 1600 mAh-ás kapacitásával egyetlen 2 órás teljes töltés hatására 30 órányi üzemidőt biztosít. A vezeték nélküli kapcsolat 10 méteres hatótávval rendelkezik, üzemi frekvenciatartománya 2403 és 2478 MHz között helyezkedik el. A kapcsolat a hivatalos weboldal szerint 24 ezredmásodperces késleltetéssel dolgozik.

Galéria megnyitása

Az Omen Command Centeren keresztül módosíthatjuk a hangszínt, illetve engedélyezhetjük a különböző funkciókat, valamint az akkumulátor töltöttségét is ellenőrizhetjük. Ez a szoftver csak Windows 10 alatt érhető el, ám a vezeték nélküli audió élményt Play Station 4, macOS, iOS és  Chrome OS alatt is élvezhetjük, míg Xbox One és Nintendo Switch esetén csak vezetékes üzemmódra van lehetőség – 3,5 milliméteres jack audió csatlakozón keresztül. Az analóg audió kábel a csomag részét képezi, csak úgy, ahogy az USB-C->USB-A töltőkábel is.

A HP Omen Frequency Wireless headset már szintén elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 169,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap