Üzleti ultrabookokkal és noteszgépekkel támad az Acer

Az Acer számos új üzleti noteszgéppel jelentkezik, amelyek között két impozáns ultrabook is lapul.

Üzleti ultrabookokkal és noteszgépekkel támad az Acer

Az Acer TravelMate családjának P2-es, P4-es és P6-os sorozata teljes megújuláson esett át, de emellett két új ultrabook is bemutatkozik, amelyek az X313-as és P645-ös típusjelzést viselik. Előbbi érintőkijelzőjével, utóbbi pedig ultravékony és ultrakönnyű felépítésével, illetve sziklaszilárd szénszálás házával próbál majd hódítani a piacon. Vegyük is sorra, pontosan milyen részleteket árult el az Acer az újdonságokkal kapcsolatban.

Acer TravelMate X313

Ez az ultrabook egy igazán sokoldalú, rendkívül könnyedén hordozható üzleti ultrabook, amelynek teljesítménye miatt sincs oka a szégyenkezésre. Az X313 egy 11,6 colos képátlójú, IPS alapú érintőkijelzőt kapott, ami 1366*768-as felbontással érkezik. A termék Acer Topaz üvegfelület segítségével nyújt védelmet a karcokkal szemben, a hardverkomponenseket pedig egy masszív alumínium ház öleli körbe, így az X313 egy igazán strapabíró, robosztus megoldás.

A kecses ultrabook belsejében Core i5-ös sorozatú, Ivy Bridge alapokra építkező központi egység lapul, amelyhez kiviteltől függően 2 vagy 4GB-nyi DDR3L rendszermemóriát is társítottak a mérnökök. A háttértár SSD lesz, méghozzá 60 vagy 120GB-os, a videó vezérlő szerepét pedig a processzorban lapuló Intel HD Graphics tölti be. Az új ultrabook HDMI és D-Sub videó kimenettel egyaránt rendelkezik, így könnyedén kapcsolható hozzá külső megjelenítő. Az Acer szerint az X313 egyetlen teljes akkumulátortöltéssel több, mint nyolcórányi üzemidőt kínál, ami igen jól hangzik.

A TravelMate X313 teljes méretű billentyűzetet kapott és jár hozzá két stylus is, amelyekkel az érintőkijelző még hatékonyabban, még precízebben kezelhető. Ide kapcsolódik, hogy a termékhez az Acer Touch Tools névre keresztelt alkalmazáscsomagja is jár, ami több hasznos szoftvert is felvonultat. Ezek között megtaláljuk a MemoryBindert, amivel a fotók tetejére lehet rajzolni, de rendelkezésre áll a ScreenGrasp is, amellyel stylus felhasználása mellett készíthetünk képeket. A sorban a Scrapboard is jelen van, ami a képeket és az ötleteket gyűjti egybe, de emellett az AccuFinger szoftver is rendelkezésre áll, ami ujjainkkal segít rendszerezni dolgainkat, ha tollal esetleg nem boldogulnánk.

Az új ultrabook Windows 8 Pro operációs rendszerrel és az Intel TPM technológiájának támogatásával érkezik, sőt, a vállalat Anti-Theft technológiájában rejlő lehetőségek kiaknázására is képes. Az adatok maximális biztonsága érdekében jelszavas adatvédelem és arcazonosítás is szerepel a repertoárban.

TravelMate P6-os noteszgépek

A vállalat az új P6-os notebookokról meglehetősen keveset árult el. Annyi kiderült, hogy a család tagjai Intel vPro processzorokat alkalmaznak és meglehetősen hosszú akkumulátoros üzemidővel büszkélkednek. A termékek távfelügyelete természetesen megoldható, az adatok védelméről pedig szigorú biztonsági megoldások gondoskodnak. A P6-os család új tagjai rugalmas "tokozással" érkeznek, megbízhatóságukra pedig abszolút nem lehet panasz, így ezek a noteszgépek kiváló üzleti társnak minősülhetnek bármelyik vállalatnál.

TravelMate P4-es notebookok

Az új P4-es notebookok a kis- és középvállalkozásokat, illetve az üzletembereket veszik célba. Ezek a notebookok azoknak készültek, akik komolyabb igénybevételhez keresnek teljesítménycentrikus konfigurációt, méghozzá olyat, amely kiemelt biztonsággal és tartóssággal büszkélkedik. Az új család TravelMate P455-ös tagja 15,6 colos képátlójú, Full HD opcióval is elérhető LCD kijelzővel érkezik, videó vezérlőből pedig az Intel legfrissebb HD Graphics sorozatú megoldásait alkalmazza, amelyek lehetővé teszik akár három külső kijelző egyidejű csatlakoztatását is, így a produktivitás új szintre emelkedhet.

TravelMate P2

A P2-es család tagjai a kis- és középvállalkozásokat célozzák meg, de irodai és otthoni irodai használatra is kiváló választásnak bizonyulhatnak. Ebben a sorozatban 14 colos (TravelMate P245) és 15,6 colos (TravelMate P255) modellek lapulnak, amelyek számos komoly teszten esnek át annak érdekében, hogy megfeleljenek a felhasználói igényeknek. Az alábbiakban részletezett teszteken persze a P4-es és P6-os modellek is átesnek.

A noteszgépek házának strapabíróságát 60 Kg-os terheléssel vizsgálják, de nyomásteszteket is végeznek a termékeken - különösen azokon a részeiken, amelyek törékenyebbek. A notebookoknak egy 74 centiméteres magasságból történő esést is ki kell bírniuk, sőt, több órán át tartó rázkódás-tesztet is elvégeznek rajtuk a tesztelők. A tesztek során a hőmérsékletet is vizsgálják, így képet kaphatnak a csuklótámasz terheléséről.

A TravelMate sorozat friss tagjairól összességében elmondható, hogy karcsúbb, könnyebb kivitelben érkeznek, mint elődeik, emellett masszívak és tartósak is lesznek, ami az üzleti noteszgépek esetén különösen fontos szempont.

Az Acer új ultrabookjai, illetve noteszgépei hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az elkövetkező hetek folyamán remélhetőleg minden lényeges információra fény derül , így a most még erősen homályos részletek is teljesen világossá válhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward