Üzembe állt a Google One

Üzembe állt a Google One

A Google még májusban jelentette be, hogy függetleníti a felhős adattároló szolgáltatásának a kezelését a Google Drive-tól, létrehozza a Google One-t. A keresőóriás a tarifacsomagokat is átalakította egy kicsit, és extra lehetőséget is bevezet. A Google One mostantól elérhető.

A Google One legfontosabb feladata, hogy innen lehet kezelni a felhős adattároló bővítését, itt vásárolhatóak adatcsomagok, amelyek aztán a Google Drive, a Google Fotók, a Gmail és más szolgáltatások révén használhatóak ki. A Google One keretében a legkisebb csomag a 100 GB-os, ezért havonta 2 dollárt kell kifizetni, a sorban a második a 200 GB-os lehetőség, ami 3 dollárt kóstál, havi 10 dollárért cserébe pedig már 2 TB-ot kapnak az előfizetők. Ez utóbbi korábban csak 1 TB volt ugyanekkora összegért cserébe, és akik eddig a Google Drive-on keresztül az 1 teráért fizettek, azoknak az online háttértára automatikusan megduplázódik. A Google One keretében egészen extrém adatcsomagokat is lehet választani: 10 TB 100 dollárba kerül, 20 TB 200 dollárért érhető el, 30 TB pedig 300 dollárért cserébe vehető igénybe.

A Google lehetőséget biztosít arra, hogy az előfizetők megosszák a tárhelyüket a családtagjaikkal, összesen öt embernek lehet ilyenformán plusz hozzáférést biztosítani. Ennek keretében mindenki saját részt kaphat az adattárolóból, és nem látják majd mások a hozzájuk tartozó szekció tartalmát. Ennek az opciónak köszönhetően egy hatfős család esetében például elegendő, ha az apa előfizet a Google One rendszerében 2 TB-ra vagy esetleg még többre, és azt a tárhelyet megosztja a csemetéivel. Így mindenkinek az adatai egy helyen, biztonságosan lesznek tárolva.

Ez az újdonság együtt jár azzal is, hogy a felhasználók a nap bármely szakában segítséget kérhetnek a Google-szakértőktől (Google Experts), akik készségesen igyekezni fognak a felmerülő kérdések megválaszolásában. A Google-szakértők feladata, hogy a keresőóriás minden szolgáltatásával kapcsolatban azonnal képben legyenek, és a segítségükkel még jobb felhasználói élményben részesülhessenek az emberek. Eddig is volt egyébként ilyen lehetőség a Google-nél, de mostanáig csak azok támaszkodhattak erre, akik G Suite előfizetők voltak.

A Google One az Egyesült Államokban debütált, amit aligha lehet meglepőnek nevezni. Az újdonság a későbbiekben szélesebb körben is elérhető lesz. Akik hazánkból ellátogatnak a hivatalos honlapra, azok az e-mailcíműk segítségével fel tudnak iratkozni az értesítésre, így amennyiben a későbbiekben elérhetővé válik a Google One, első kézből tudhatják meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap