USB 3.0-s pendrive, ami állványként is funkcionál

A Lightning és USB 3.0-s porttal egyaránt ellátott pendrive speciális kupakja miatt iPhone állványként is használható, emellett adattároló kapacitás növelésére is jó

USB 3.0-s pendrive, ami állványként is funkcionál

A Team Group egy érdekes pendrive-ot mutatott be, ami a MoStash névre hallgat és elsősorban a Lightning porttal ellátott Apple mobileszközöket veszi célba – de azért normál méretű USB 3.0-s port is van rajta, azaz egyszerű pendrive módjára is használható.

A nem mindennapi dizájnnal rendelkező pendrive „U” alakú vázzal érkezik, amelynek felső részén a Lightning port, alsó részén pedig az USB 3.0-s port található. A két portot egy „U” alakú „kupak” védi a sérülésektől és a szennyeződésektől, de nem csak ezt a célt szolgálja. A Double Arc dizájnnal rendelkező apróság kupakja használat közben a pendrive USB 3.0-s portjához rögzíthető, így a szerkezet egyfajta mobil állványként működik, ami kényelmesebb mobilhasználatot tesz lehetővé.

Az állvány funkció rövid videók vagy fotók megtekintésekor egyaránt hasznos lehet, hisz megtekintés közben nem szükséges megfelelő szögben tartani az eszközt – az állvány ezt megteszi a felhasználó helyett. Fontos megemlíteni, hogy az állvány funkció csak iPhone esetében működik, ott is csak akkor, ha a telefon tokja nem túl vastag.

Ennél talán egy fokkal hasznosabb, hogy a pendrive segítségével hatékonyan kibővíthető az adott mobileszköz adattároló kapacitása, ugyanis a különböző tartalmakat a pendrive-ra mozgatva értékes tárhely szabadítható fel, a tartalmak azonban bármikor kényelmesen elérhetőek maradnak. A MoStash app kényelmes fájlmozgatást tesz lehetővé, valamint képes több, mint 40 féle fájlformátum felismerésére és közvetlen kezelésére, így a pendrive-on tárolt fájlok egyszerűen hozzáférhetőek és használhatóak. Az app ezzel együtt egyetlen gombnyomással képes a telefonkönyv mentésére és helyreállítására, sőt, adattitkosító funkciót is kínál, így az érzékeny adatok védhetőek.

A háromféle színben érkező MoStash pendrive remekül passzol az Apple különböző mobileszközeihez, USB 3.0-s portján keresztül pedig egyszerű pendrive módjára is használható. A 22 x 67,2 x 26,1 milliméteres méretben készülő pendrive 72,6 grammot nyom a mérlegen, adattároló kapacitás tekintetében pedig háromféle opciót kínál: 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os példányok közül választhatunk.

Az új pendrive rövidesen a boltok polcaira kerül, azt viszont még nem árulta el a gyártó, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward