Űrhajók és lovagok találkozása

Vagyis inkább az alkotóiké. A Star Citizen és a Kingdom Come: Deliverance csapata tippeket, trükköket és technológiákat oszt meg egymással.

Űrhajók és lovagok találkozása

Mi a közös Chris Roberts űrhajós kereskedelmi és harci szimulátorában, a Star Citizenben, és a Warhorse Kingdom Come: Deliverance című középkori RPG-jében? Mindkét játék elkészítését a Kickstarter segítségével finanszírozták, mindkettő a CryEngine-el működik, és alkotóik nem hivatalos együttműködés keretein belül megosztják egymással technológiáikat.

A rajongók által finanszírozott játékok világrekordere, a Star Citizen (most épp 38 millió Dollárnál tartanak) fejlesztője, a klasszikus Wing Commmander széria atyja, Chris Roberts, nemrég kapcsolatba lépett a Warhorse csapatával, mert nagyon tetszett neki a Kingdom Come: Deliverance előzetese. Különösen az ragadta meg, amit a cseh fejlesztők a karakterek és a ruhák terén értek el. Nagyon érdekelte, hogyan építette fel a csapat a karakteralkotó rendszert, mivel a Star Citizenben most ő is éppen ezen dolgozik.

"A Star Citizennek nem kellenek parasztok és lovagok, de szüksége van egy robosztus karakteralkotó rendszerre" - mondta Roberts. "A Warhorse pont ezt a technológiát építi fel a CryEngine-ben."

A Kindgom Come kreatív rendezője, Dan Vavra, aki nagy rajongója a Wing Commander játékoknak, elmondta, hogy a Star Citizen volt a példaképük a Kickstarteres kampányuk indításakor, ezért nagy volt az örömük, amikor Chris Roberts neve feltűnt a támogatóik listáján, és még nagyobb, amikor Roberts emailben kapcsolatba lépett velük. "Ki gondolta volna ezt 23 évvel ezelőtt, amikor Wing Commanderezett?"

Mi lesz ennek az együttműködésnek az eredménye? A terv az, hogy a két csapat megosztja egymással CryEngines tippjeit, trükkjeit. A Warhorse Roberts csapatának rendelkezésére bocsátja technológiáinak egy részét, és valószínűleg a Kingdom Come-ban is lesznek Star Citizenes technológiák. Űrlovagokra és lézerekékre tehát ne számítsunk (bár lehet, hogy raknak majd néhány easter egget mindkét játékba).

Az alábbi videó közel egy órányi játékmenetet mutat be e Kingdom Come: Deliverance-ből. A játék csak 2015-ben fog megjelenni, ezért még sok csiszolnivaló akad rajta, de már így is lenyűgöző.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward