Unreal Engine 4 alapú demók Mozilla webböngészőben

A demók futtatásához nincs szükség külön bővítmények alkalmazására.

Unreal Engine 4 alapú demók Mozilla webböngészőben

A Mozilla egy meglehetősen érdekes videót tett elérhetővé, amelyen az látható, hogyan fut webböngészőben az Epic Unreal Enine 4-es motorja, méghozzá mindenféle bővítmény vagy kiegészítő használata nélkül. Utóbbi igen lényeges tény, hiszen ezáltal több különböző platformon is azonos, gördülékeny felhasználói élményhez lehet jutni – beleértve a mobileszközöket is.

)

A fenti videón látható demókról a Mozilla szakemberei azt állítják, hogy azok közel natív sebesség mellett futnak a böngészőben. Hogy ez számszerűsítve pontosan mit jelent? A dolgok jelenlegi állása szerint a teljes sebesség 67%-át, ami nem hangzik rosszul, hiszen tavaly még csak a natív sebesség 40%-át sikerült elérniük a fejlesztőknek (natív alatt itt azt értjük, hogy nincsenek plusz szintek a játék és a rendszer között, mint a böngésző). A natív sebesség tényleges eléréséig még sok a teendő, de az ígéretek szerint hamarosan újabb teljesítménynövekedésre lehet számítani.

Az említett sebesség a bővítmény nélküli futtathatóságot figyelembe véve abszolút nem hangzik rosszul. Ez persze nem az első eset, hogy az Epic webre portolja az Unreal Engine-t: korábban az Unreal Engine 3 webes portja is elkészült, amelynek képességeit remekül szemlélteti az ingyenes Monster Madness Online alpha. Az említett cím – szubjektív megítélés alapján – minden egyéb webes játéknál jobban néz ki – és ez a cím még csak az Unreal Engine 3 képességeit használja ki. Az új, Unreal Engine 4-es motor segítségével a fejlesztők még magasabbra helyezhetik majd a lécet.

Érdekesség, hogy pont ugyanerre a motorra, azaz Unreal Engine 4-re támaszkodik a Daylight is, amelynek teljes verziós kiadása az Nvidia friss, tavaszi akciójának köszönhetően egyes GeForce sorozatú asztali videokártyák mellé letöltésre jogosító kupon formájában jár. Az akcióval kapcsolatban további részletek itt olvashatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward