Újfajta titkosítást hozott létre a Google

Az Adiantum szinte mindenen képes lesz biztosítani a megfelelő adatvédelmet.

Újfajta titkosítást hozott létre a Google

A Google bemutatott egy új, hatékony titkosítási eljárást. A keresőóriás mindenekelőtt azt emelte ki a friss blogbejegyzésében, hogy manapság minden személyes adat esetében fontos, hogy megfelelő biztonsággal legyenek tárolva, ezt pedig kizárólag titkosítás révén lehet kellő szinten garantálni. Igen ám, de tisztában kell lenni azzal, hogy a titkosított adatok kezelése adott esetben jelentősen le tudja lassítani egy készülék működését. A cég az AES-t hozta példaként, amit ugyan már a legtöbb ARMv8 alapú gépezet tud hardveresen kezelni, de bőven akadnak még gyengébb vasak, amiken csak szoftveresen tud futni.

A Google Adiantum egy olyan formája a titkosításnak, aminél nem fog problémát okozni az átlagon aluli hardver jelenléte, bármilyen mobilon vagy intelligens eszközön be lehet majd vetni, mert nagyon alacsony az erőforrás-igénye. Ezen felül a cég úgy fogalmazott a biztonságot illetően, hogy amennyiben az AES-256-ot biztonságosnak ítéljük, akkor az Adiantum is az.

Galéria megnyitása

Az Adiantum a Google elmondása alapján már az Android Pie-tól támogatott, de az Android Q esetében fog igazán nagy figyelmet kapni. Viszont azt is kiemelte a cég, hogy nem univerzális titkosítási módszerként tekint erre, hanem csak ott lesz ennek előnye, ahol nincsen hardveresen megtámogatott AES, mert amennyiben ez biztosított, az valószínűleg gyorsabb lesz az Adiantumtól. Az új titkosítással már megoldható, hogy a kapcsolódó világban csaknem minden készülék biztonságosan kezelje az adatokat, legyen szó akár egy okosóráról vagy valamilyen Dolgok Internetével kapcsolatos termékről.

A Google nem kisebb célt fogalmazott meg az Adiantum esetében, minthogy ezzel olyan alapvetővé tenné a titkosítást, mint amilyen a szöveges üzenetek küldése a mobilokon. A keresőóriás szerint az eszközök mellett szereplő árcédula nem határozhatja meg a biztonságosságot és az adatvédelmet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap