Újabb hajtogatható okostelefont mutatott be a Royole

A vállalat második megoldása számos fejlesztésen ment keresztül, hogy minden eddiginél jobb felhasználói élményt nyújtson.

Újabb hajtogatható okostelefont mutatott be a Royole

A hajtogatható okostelefonok minden kétséget kizáróan borzasztóan izgalmasak abból a szempontból, hogy hosszú évtizedeken keresztül lehetetlen volt képernyőt csakúgy hajtogatni, most azonban már bárki a tenyerébe vehet olyan mobilokat, amiknél ennek nincs akadálya. Ugyanakkor eddig minden terméknél azt lehetett érezni, hogy azért ezen volna még mit javítani. És a Royole most azzal az ígérettel állt elő, hogy a Flexpai 2 okostelefonnál ezt az érzést elfelejthetik majd a vásárlók.

A Royole alapvetően a flexibilis képernyőknek a fejlesztésére specializálódott, de a világon elsőként ő mutatott be olyan kész okostelefont, aminek hajtogatható volt a képernyője, nem pedig a Samsung vagy a Huawei. És bár a Royole Flexpai sosem lett sikertermék, alig fogyott belőle néhány ezer példány, a cég nem adta fel, és megalkotta a Flexpai 2 modellt. A cég szerint ez a szerkezet minden lehetséges szempontból vizsgálva előrelépést jelent.

Galéria megnyitása

Az újdonság lelke a harmadik generációs Cicada Wing megjelenítő, ami 7,8 hüvelykes képátlóval rendelkezik, és kifelé hajtogatható. A cég elérte a 4:3-as képarányú egységnél, hogy az eddiginél jelentősen nagyobb, másfélszeres fényerőt tudjon produkálni, így kényelmesen használható legyen napsütésben is, miközben maradt a megszokott OLED technológiás alapon.

A kontrasztban is jelentőset fejlődött a képernyő, és a válaszidejét sikerült 20%-kal javítania a fejlesztőknek. Az is kiderült, hogy a színek megjelenítése is javult 30 százalékkal, és a betekintési szögeket tekintve is előrelépés történt.

Galéria megnyitása

A szakemberek nagyon sok időt szenteltek arra is, hogy a kijelző felülete jobb legyen. Egy nagyon komplex borítást használt fel a Flexpai 2-nél a Royole, aminek köszönhetően elvileg tükör simaságú a felülete nyitott állapotában. És el tud viselni az újdonság 200 ezer nyitást/zárást, miközben a legérzékenyebb pontján, a hajlítás mentén, nem igazán alakul ki érezhető gyűrődés, ráncosodás.

A legújabb Cicada Wing panelt minimális sugárban is gond nélkül meg lehet hajtani, de ezt a mostani mobil nem használja ki. A cég még egy egyedi áramköri chipet is tervezett az egység megfelelő meghajtásához, és a stabilitásról pedig a 3S léptetős zsanér gondoskodik.

Galéria megnyitása

Az okostelefonban a Snapdragon 865 rendszerchip fog munkálkodni, ennek köszönhetően nem kérdéses, hogy elképesztően jó sebességet tud majd nyújtani minden helyzetben. A vállalat az izmos lapka mellett LPDDR5 és UFS 3.0 modulokat alkalmaz majd, de arról már nem esett szó, hogy ezen a téren milyen kapacitásokkal lehet számolni.

Mindenesetre aligha lesz RAM szűkében a gépezet, és vélhetően a tárhely is elegendő lesz. Kiderült, hogy a Flexpai 2 már támogatni fogja az 5G hálózatokat, ami egyben azt is jelenti, hogy a Snapdragon X55 modem található benne.

Galéria megnyitása

Sajnos ez a mostani bemutatás eléggé szerény információval járt még. Azt lehet látni, hogy a kamerák kialakítása olyan lett az újdonságnál, mint a Huawei Mate X esetében, de arról már nem esett szó, hogy a képalkotók milyen minőségűek. A Flexpai 2 kapcsán azt még megtudhattuk, hogy valódi sztereó hangzással szolgál majd kettő hangszórót alkalmazva erre a feladatra.

Az újdonsággal kapcsolatosan minden más részlet csak a későbbiekben fog kiderülni, a termék jelen állás szerint a második negyedév során kerül majd a boltokba, de ennél pontosabb időpontot nem határozott meg a Royole.

A Royole számára egyébként nem is feltétlenül az a cél, hogy kiemelkedő minőségű okostelefont tudjon letenni az asztalra, amiből több milliót tud eladni éves szinten. Számára sokkal lényegesebb, hogy a partneresek találjon nagy gyártók személyében, akiknek szállíthatja a hajtogatható OLED kijelzőit. És ezen a területen már van is „kapása”, ugyanis kiderült, hogy összehozott egy megállapodást a ZTE-vel. A cég szerint a ZTE DNS-ével és a Royole hozzáadott értékeivel egy igazán jövőbe mutató termék jöhet majd létre.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap