Újabb 55 nm-es GPU-k érkeznek az Nvidiától

Újabb 55 nm-es GPU-k érkeznek az Nvidiától

Az AMD már a tavalyi évben áttért az 55 nm-es gyártási technológiára a Radeon HD 3000-es sorozatú kártyák esetében, ám az Nvidia ebben a tekintetben kissé lemaradt. A GeForce 9800 GTX+-os kártyák 55 nm-es G92b GPU-i már hivatalosan is be lettek jelentve, ám a legfrissebb hírek szerint még több 55 nm-es csíkszélességű GPU piacra dobására készül a gyártó. Ebben a negyedévben négy vagy öt fajta 55 nm-es grafikus processzor jelenik meg a piacon az Nvidia kínálatában.

Az információk szerint a G94b, a G96b és a G98b grafikus processzorokkal szerelt kártyák valamikor augusztus után debütálhatnak. A G94b nem más, mint a G94-es GPU fejlettebb változata, ez utóbbi a GeForce 9600 GT-n található meg, ám a G96b és a G98b modellekkel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A pletykák szerint a G96-os GPU a GeForce 9500 GT-ben teljesít majd szolgálatot: a grafikus processzor első, 65 nm-es változata a hónap végén érkezik, míg a G96b kódnévvel ellátott, 55 nm-es változat majd csak a későbbiekben jelenik meg.

Végül, de nem utolsó sorban, készül a GeForce GTX 200-as sorozatú kártyák GT200-as GPU-jának 55 nm-es változata is. A hírről először május végén olvashattunk, ám azóta sem jelentek meg hivatalos információk a fejlettebb gyártási technológiával készülő GT200-as GPU-val kapcsolatban. Ami sejthető, az az, hogy az 55 nm-es GT200b GPU a nyár vége felé, illetve kora ősszel jelenhet meg legkorábban a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward