Új számítógépház: Enermax iVektor

Az iVektor sorozat tagjai figyelemfelkeltő dizájnjukkal és remek helykínálatukkal hódíthatnak.

Új számítógépház: Enermax iVektor

Az Enermax hódító útjára indította legfrissebb számítógépházát, ami játékra való erőmű építésére éppúgy alkalmas, mint bivalyerős munkaállomáséra. Az iVektor névre keresztelt számítógépház közepes torony formátummal érkezik és háromféle színben érhető el: pirosban, feketében és fehérben. Igaz, a fotók alapján a fehér változat inkább szürkének néz ki, de sebaj.

A fekete és fehér modellek speciális gumiborítást kaptak, ami minőségi, stílusos megjelenést kölcsönöz nekik. A hagyományos acélházakhoz képest a Soft-Touch Coating borítással ellátott iVektor számítógépházakon kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok, de ezek a házak a rezgéseket és a zajt is jobban elnyelik, mint hagyományos társaik. A fehér modellből Soft-Touch Coating bevonat nélküli változat is készül, a piros modell pedig csak hagyományos kivitelben érhető el.

A 234 milliméter széles, 508 milliméter magas és 495 milliméter mély iVektor számítógépház Micro ATX, illetve ATX formátumú alaplapokat fogad. Az alaplaptálca mögött 30 milliméternyi hely várja a kábeleket, így kábelmenedzsment szempontjából abszolút nem rossz a helyzet. A 6,1 kilogrammos újdonság belsejében 3 darab 5,25 colos, 7 darab 3,5 colos, illetve 4 darab 2,5 colos adattároló fér el - utóbbiak beszereléséhez 4 darab 3,5 colos bővítőhelyről le kell mondani.

A 7 darab PCI bővítőhellyel érkező számítógépházban a tápegység helye a ház hátulján, alul van. A videokártyák számára alap esetben 290 milliméternyi hely áll rendelkezésre, de ha a felső HDD keretet 2,5"-os pozícióba állítjuk, akkor már 322 milliméternyi hellyel lehet gazdálkodni. A felső HDD keret kiszerelésével 415 milliméternyi helyhez lehet jutni. A processzorhűtők esetében 179 milliméternyi hellyel számolhatunk.

A megfelelő szellőzésről két ventilátor gondoskodik: az egyik egy 120 milliméteres LED-es példány, ami a ház előlapja mögött lapul, a másik pedig egy ugyancsak 120 milliméteres, de már LED-es világítás nélküli megoldás, ami a ház hátulján található. Rajtuk kívül a ház előlapja mögött egy második 120 milliméteres légkeverő is elfér, a ház tetejére pedig két darab 120 milliméteres ventilátort lehet szerelni. Ha szükséges, egy 120 milliméteres légkeverőt a ház alján is el lehet helyezni. A tervezők persze a folyadékhűtő rendszerek alkalmazóira is gondoltak: a ház belsejébe 240 milliméteres hőleadó radiátor is beszerelhető, a ház hátulján pedig jelen vannak a szokásos furatok.

Az új számítógépház sötétített oldalablakkal érkezik, dizájnja pedig figyelemfelkeltő. A termék előlapi portjai között két USB 2.0-s, két USB 3.0-s, valamint egy fejhallgató kimenet is egy mikrofon bemenet található. A rendszert még egy ventilátorfordulatszám-szabályzóval is felvértezték.

Az Enermax iVektor számítógépházak közül a piros kiadás 75,99 dollárba, a többiek pedig 79,99 dollárba kerülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward