Új nScreen egybegépek a BenQ-tól

Két szép új egybegéppel bővítette a BenQ az nScreen-szériáját, nevezetesen a 18,5 hüvelykes i91-essel, valamint a 21,5 hüvelykes i221-essel; mindkettőnek 16:9-es a képaránya és 1,3 megapixeles beépített egyenwebkamerával rendelkeznek.

Új nScreen egybegépek a BenQ-tól

Két szép új egybegéppel bővítette a BenQ az nScreen-szériáját, nevezetesen a 18,5 hüvelykes i91-essel, valamint a 21,5 hüvelykes i221-essel; mindkettőnek 16:9-es a képaránya és 1,3 megapixeles beépített webkamerával rendelkeznek.

Az i91-es legfeljebb csak 720p-s felbontásra képes, míg az i221-nek már az 1080p sem akadály. Érdekes módon azonban a BenQ ezúttal nem a gépeinek a hardveradottságait hangsúlyozza, hanem azt emeli ki, hogy a "család minden tagja számára, ide értve az időseket is, igen könnyen kezelhető". Ennek valószínűleg lehet valami köze a képernyő jobb alsó sarkában található nagyméretű tekerőgombhoz, amely számos funkciót lát el egyszerre - így pl. ki- és bekapcsolás, hangerő-, valamint fényességszabályozás.

Mind a merevlemez, mind pedig a RAM könnyen cserélhető/bővíthető a gépekben, mivel a hátlap eltávolításával mindkettő azonnal hozzáférhetővé válik, és mindkettő eltávolítható mindössze egy-egy csavar kicsavarásával. És ha már RAM: alapból 1GB-tal látják el mindkettőt, merevlemezből pedig 160GB-os, 5.400RPM-essel, de opcionálisan választhatunk ehelyett 4, 8 vagy 16GB-os SSD-meghajtókat is. Egyéb hardver tekintetében 1,5GHz AMD Sempron CPU, valamint egy ATI Radeon X1200-as áll rendelkezésre.

Operációs rendszerből XP Home-mal látják el, hálózati lehetőségek terén pedig Ethernet-tel és WiFi-modullal. Az i221-nek a nagyobb felbontásán túl leginkább csak annyi extrája van, hogy a hozzá mellékelt vezetékes készülék révén VoiP-hívásokat is bonyolíthatunk vele a megszokott videókonferenciás lehetőségeken túl.

Tajvan, Japán és Ausztrália még tavasszal megkapja a gépeket, ám hogy a világ többi részének meddig kell várnia, azt nem árulták el. Ár tekintetében csak annyit lehet tudni, hogy a Tajvanban már most is kapható i91-es $517-nek megfelelő összeget kóstál, ami talán annyira még nem is vészes. Kérdés persze, hogy másutt mennyivel lesz drágább.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward