Új négy-, illetve hatmagos AMD processzorok érkeznek

Az AMD processzorkínálatának frissüléséről  a napokban érkeztek hírek, ám most úgy tűnik, hogy a gyártó hamarosan friss felsőkategóriás processzorokkal is előrukkol , legalábbis a kiszivárgott információk erre utalnak. Az AMD az elkövetkező hetek folyamán egy új négymagos, illetve három új hatmagos processzorral is jelentkezik, amelyek között két zászlóshajó lesz jelen.

Új négy-, illetve hatmagos AMD processzorok érkeznek

Az AMD processzorkínálatának változásáról a napokban érkeztek hírek, ám most úgy tűnik, hogy a gyártó hamarosan friss felsőkategóriás processzorokkal is előrukkol, legalábbis a kiszivárgott információk erre utalnak. Az AMD az elkövetkező hetek folyamán egy új négymagos, illetve három új hatmagos processzorral is jelentkezik, amelyek között két zászlóshajó lesz jelen.

A hatmagos processzorok között a legerősebb a Phenom II X6 1100TBlack Edition típusjelzést viseli és többi hatmagos társához hasonlóan szintén 45 nm-es csíkszélességgel készülő Thuban lapkára épül. Az újdonság a korábbi csúcsmodellnél 100 MHz-cel magasabb alap órajelen, azaz 3300 MHz-en üzemel, a Turbo Core órajel pedig 3700 MHz-es lesz. A 125W-os TDP-vel érkező processzor Socket AM3-as tokozással érkezik és hat magot tartalmaz, amelyekhez egyenként 64+64 KB-nyi első- és 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótár kapcsolódik. Az új hatmagos processzor 6 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral érkezik és kompatibilis lesz a Socket AM2+-os alaplapokkal is, amelyeknél a termék használata előtt mindenképpen szükség lesz egy BIOS frissítésre is. Az újdonság egyébként kétcsatornás DDR3-1333 MHz-es, valamint DDR2-1066 MHz-es memória támogatást kínáló beépített memória vezérlővel érkezik és Black Edition modell lévén szorzózárat sem tartalmaz.

A hatmagosok között további újdonságokat is üdvözölhetünk majd. A friss zászlóhajó mellett forgalomba kerül a Phenom II X6 1065T típusjelzéssel ellátott modell is, amely már szorzózárral, 125W-os TDP-vel, valamint 2,9 GHz-es alap- és 3,4 GHz-es Turbo Core órajellel büszkélkedik. A sorban helyet kap majd a szintén szorzózáras Phenom II X6 1045T is, ami 2,5 GHz-es alap- és 3,2 GHz-es Turbo Core órajel mellett fog üzemelni, de már 95W-os TDP-vel.

A hatmagos újdonságok mellett egy négymagos különlegességet is hódító útjára indít az AMD: ez pedig nem más, mint a Phenom II X4 975-ös modell. A processzor a Deneb lapka köré épül majd, Socket AM3-as foglalatba illeszkedik (Socket AM2+-szal is használható lesz), négy maggal rendelkezik és 3,6 GHz-es magórajellel büszkélkedik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Phenom II X4 975 Black Edition modell lesz-e vagy sem, de mivel a négymagos kínálat leggyorsabb tagjáról van szó, így valószínű, hogy a processzor szorzózár-mentes kivitelben érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward