Új mobil videokártyák az Nvidiától

Új mobil videokártyák az Nvidiától

Az AMD néhány napja mutatta be Radeon HD 6000M sorozatú videokártyáit, így csak idő kérdése volt, hogy a rivális, azaz az Nvidia mikor válaszol a fenti eseményre új termékekkel. Nos, nem kellett sokat várnunk, az Nvidia nem kevesebb, mint nyolcféle GeForce M sorozatú videokártyáról rántotta le a leplet, amelyek közül 5 darab a GeForce 500M sorozatú megoldások kínálatát erősíti, míg a maradék három között találunk GeForce 400M és GeForce 300M sorozatú termékeket is.

A bemutatott friss mobil videokártyák a gyártó hivatalos közleménye szerint főként az Intel Sandy Bridge processzoraival felszerelt noteszgépekben kaphatnak majd helyet. Az új videó vezérlők természetesen támogatják az Nvidia Optimus névre keresztelt technológiáját is, amelynek lényege abban rejlik, hogy alacsony 3D-s terhelés alkalmával a processzorba integrált videó vezérlőre bízza a megjelenítéssel kapcsolatos feladatokat, ám intenzív 3D-s terhelés esetén az IGP helyett már a sokkal ütőképesebb 3D-s teljesítményt kínáló Nvidia videó vezérlő veszi át az irányítást. Az IGP és a GPU közötti váltás teljesen automatikusan, a felhasználó számára észrevétlenül történik. Az Nvidia állítása szerint a forgalomba kerülő GeForce 500M sorozatú videó vezérlőt tartalmazó noteszgépek több, mint 80%-a rendelkezik majd Optimus támogatással.

Az új mobil videokártyák specifikációit az alábbi táblázat foglalja össze.

Ahogy az a specifikációs listából is kiderül, a legújabb csúcskártya a GeForce GTX 485M lett, amely a mezőnyben egyedüliként kínál kétutas SLI támogatást. Az említett csúcskártya mellett GeForce 500M sorozatú megoldásokat is találunk a mezőnyben szép számmal, amelyek a felső-közép és a középkategóriát veszik célba. A GeForce 410M és a GeForce 315M modellek a belépő szintű megoldások piacán próbálnak majd labdába rúgni.

A termékekhez természetesen ezúttal is Verde sorozatú drivereket kínál majd a gyártó. A GeForce 500M sorozatú termékek a DirectX 11-es, a PhysX és a CUDA támogatások mellett már az Nvidia 3DTV Play szoftverét is támogatják, amely lehetővé teszi, hogy noteszgépünkről különböző 3D-s tartalmakat továbbítsunk 3D képes HD televíziónkra.

Az új videó vezérlőkkel szerelt noteszgépek az Acer, Alienware, ASUS, Clevo, Dell, Fujitsu, Lenovo, Medion, MSI, Samsung és a Toshiba kínálatában hamarosan megjelennek, de természetesen egyéb vállalatok is kínálnak majd olyan termékeket, amelyekben a fent említett újdonságok teljesítenek szolgálatot. A friss noteszgépek érkezésére az elkövetkező hetek folyamán kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward