Új felsőkategóriás videokártyát készít az Nvidia?

Mivel az AMD megerősítette, jönnek a nagyobb NAVI videokártyák, az Nvidiánál változhatott a helyzet, azaz mégis csatába küldhetik a GeForec RTX 2080 Ti Supert.

Új felsőkategóriás videokártyát készít az Nvidia?

Az Nvidia GeForce RTX sorozata az elmúlt hetek folyamán frissült, így a korábbi modellekhez képest gyorsult a kínálat, amire szükség is volt, hiszen az AMD bemutatta első NAVI sorozatú videokártyáit. A GeForce RTX 2080 Super megjelenése után azt várhattuk, hogy hamarosan érkezik majd egy GeForce RTX 2080 Ti Super is, ám az Nvidia szerint ilyen videokártya piacra dobását sem jelenleg, sem hosszabb távon nem tervezik. Időközben az AMD első embere, Dr. Lisa Su a vállalat pénzügyi eredményeit ismertető konferencián bejelentette, valóban érkeznek újabb NAVI alapú videokártyák, ám arról nem beszélt, ezek pontosan mikor jelennek meg és milyen teljesítményt nyújtanak majd. Az AMD vezetőjének bejelentése már jóval azután történt, hogy az Nvidia illetékesei cáfolták a GeForce RTX 2080 Ti Super érkezését, így könnyen lehet, hogy az új helyzet fényében változtak a tervek.

Erre utal a FinalWire gondozásában fejlődő AIDA64 legújabb bétájának dokumentációja, amelyben az olvasható, hogy a szoftver már felismeri a GeForce RTX T10-8-as videokártyát, ami egyébként TU102 alapokon nyugszik. Az új modellel kapcsolatban egyelőre szinte semmit sem lehet tudni, csak annyi tűnik biztosnak, hogy mindenképpen a gamereket veszi célba, hiszen a GeForce RTX sorozatot erősíti. Az még erősen kérdéses, hogy egy GeForce RTX Titan Black vagy egy GeForce RTX 2080 Ti Super videokártyát rejt-e a titokzatos bejegyzés.

Galéria megnyitása GeForce RTX 2080 Ti – Végül mégis készül belőle Super változat? A GeForce Titan RTX már eleve egy teljes értékű TU102-es GPU-t tartalmaz, így ha gyorsabb modellt szeretne kiadni a vállalat, akkor magasabb GPU órajelekre, és/vagy több memóriára lenne szükség. Utóbbi nem tűnik jó ötletnek, hiszen ezzel a vállalat részben konkurenciát állítana a 6299 dolláros Quadro RTX 6000-es videokártyának. És egyébként sem tűnik életképesnek az ötlet, hiszen nincs igazán hely a termékpalettán még egy teljes értékű TU102-es GPU-t alkalmazó RTX Titan videokártya számára.

A GeForce RTX 2080 Ti és a GeForce Titan RTX teljesítmény terén hasonló szinten helyezkednek el, ám árazás terén azért bőven van közöttük különbség, hiszen a GeForce RTX 2080 Ti „csak” 999 dollárba kerül, míg a GeForce Titan RTX ára 2499 dollár. A kettő közé beférne még egy modell, ami ha nem is alkalmaz teljes értékű TU102-es GPU-t, de kaphatna extra SM tömböket, valamint gyorsabb memóriát is alkalmazhatnának hozzá, így „könnyen” elkészülhetne a GeForce RTX 2080 Ti Super.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap