7 nm-es mobil processzorokkal és új NAVI videokártyákkal készül az AMD

Úgy tűnik, már csak idő kérdése, mikor mutatkoznak be a gyorsabb és lassabb NAVI alapú videokártyák, illetve az új mobil processzorok.

7 nm-es mobil processzorokkal és új NAVI videokártyákkal készül az AMD

Az AMD éppen a napokban publikálta legfrissebb pénzügyi jelentését, ami csökkenő bevételről ad képet, ám a mérleg így sem lendült át a piros tartományba, ami jó hír. A következő negyedév folyamán már az új termékekből származó forgalom is hozzájárulhat az eredmények javításához, később pedig még több újdonság érkezésére számíthatunk.

Dr. Lisa Su, az AMD első embere a pénzügyi eredmények ismertetésekor egy kérdezz-felelek eseményt is tartott, amelynek során több érdekes kérdést is neki szegeztek. Az egyik legérdekesebb kérdezője azt firtatta, az AMD vezetője el tud-e árulni valamit a felsőkategóriás Navi GPU-k, illetve a 7 nm-es csíkszélességgel készülő mobil processzorok érkezéséről. A válasz alapján úgy tűnik, mindkét termékcsalád a terveknek megfelelően érkezik, ami azt jelenti, hogy biztosan készülnek „nagy NAVI” GPU-val rendelkező videokártyák is. Dr. Lisa Su szerint az eddig bejelentett 7 nm-es termékportfólión felül további újdonságok is érkeznek az elkövetkező negyedévek folyamán, azt viszont nem részletezte, pontosan milyen modellekre számíthatunk, illetve ezek pontosan mikor jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban.

Galéria megnyitása

A napokban egyébként már felröppentek pletykák a NAVI 12-es GPU-val kapcsolatban, valamint a Sapphire is regisztrált néhány új terméket az ECC-nél (Eurasian Economic Commission), amelyek között Radeon RX 5500-as, Radeon RX 5600-as, Radeon RX 5700-as, Radeon RX 5800-as, illetve Radeon RX 5900-as sorozatú videokártyák egyaránt szerepelnek. Ez persze még nem jelenti azt, hogy minden egyes listázott modell forgalomba is kerül, a történet azonban mindenképpen érdekes.

 A lista így néz ki:

  • RX 5950 XT, RX 5950, RX 5900 XT, RX 5900
  • RX 5850 XT, RX 5850, RX 5800 XT, RX 5800
  • RX 5750 XT, RX 5750, RX 5700 XT, RX 5700
  • RX 5650 XT, RX 5650, RX 5600 XT, RX 5600
  • RX 5550 XT, RX 5550, RX 5500 XT, RX 5500

A fenti termékek közül ugyan nem mind jelenik meg ténylegesen, de a bejegyzések alapján az azért erősen valószínű, hogy a Radeon RX 5700-as sorozatot alulról és felülről is kiegészíti majd az AMD, legalábbis ezt a feltevést erősítik Dr. Lisa Su szavai is.

Nagy kérdés viszont, hogy mikor érkeznek az új videokártyák, hiszen ha csak jövőre, akkor már az Nvidia és az Intel új termékeivel szemben is fel kell venniük a kesztyűt, hiszen az Nvidia Ampere, illetve az Intel Arctic Sound sorozatának első tagjait egyaránt 2020-ra várjuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap