Nem készülnek GeForce RTX 2080 Ti Super videokártyák?

Az információ hivatalos forrásból származik, ám mégsem lehet készpénznek venni.

Nem készülnek GeForce RTX 2080 Ti Super videokártyák?

Az Nvidia az elmúlt hetek során frissítette GeForce RTX sorozatát, ám első körben csak három modell kapott „Super” verziót: a GeForce RTX 2060, a GeForce RTX 2070 és a GeForce RTX 2080. Ezek közül előbbi kettő már elrajtolt július 9-én, míg a GeForce RTX 2080 Super verzióra július 23-ig kell várni.

Galéria megnyitása Végül készül GeForce RTX 2080 Ti Super? A GeForce RTX Super sorozat hivatalos bejelentése előtt természetesen már felröppentek a pletykák, amelyek azt találgatták, milyen tulajdonságokkal rendelkeznek majd az egyes modellek. A fent említett három videokártya mellett egy negyedik, GeForce RTX 2080 Ti Super verzióról is szó esett, igaz, várható paraméterek terén eléggé nagy volt a bizonytalanság – és igazából még manapság is nagy. Az újdonság az aktuális pletykák alapján 4408 és 4608 közötti CUDA mag mennyiséggel gazdálkodhat, 12 GB-nyi fedélzeti memóriát kaphat, ami 384-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik, a GDDR6-os lapkák pedig 14 GHz-es effektív órajelen ketyeghetnek. Igazából a Titan RTX és az RTX 2080 Ti közé még éppen be is férhetne egy RTX 2080 Ti Super, de túl sok értelme jelenleg nincs, hiszen az AMD térfelén még az RTX 2080 Ti-nek sincs méltó kihívója – sajnos, pedig jobb lenne, ha sokkal szorosabb verseny alakulna ki, az ugyanis mind a piac, mind pedig a vásárlók számára pozitív lenne. Egy később érkező, felsőkategóriába pozícionált AMD videokártya ellen persze már lehetne értelme a szóban forgó újdonságnak.

A TweakTown információi szerint az Nvidia nem tervezi a GeForce RTX 2080 Ti Super bevezetését, legalábbis Jeff Fisher, az Nvidia PC üzletágának vezetője nemleges választ adott arra a kérdésre, hogy érkezik-e GeForce RTX 2080 Ti Super. Ennek két oka lehet: egyrészt nincs kizárva, hogy egy éppen készülő termékről van szó, amellyel kapcsolatban egyelőre nem beszélhet az illetékes; másrészt az is előfordulhat, hogy tényleg nem látják értelmét egy újabb felsőkategóriás videokártya piacra dobásának, hiszen a jelenlegi piaci helyzet egyáltalán nem indokol ilyen lépést.

A helyzet persze változhat, ha megérkezik a Radeon RX 5800-as és Radeon RX 5900-as sorozat, amelynek tagjai már nem a középkategóriát, hanem a felső- és csúcskategóriát veszik célba. Hogy utóbbiak mikor jelennek meg és milyen teljesítményt nyújtanak majd? Ez egyelőre rejtély, de ha közeledik a rajt időpontja, egészen biztosan érkeznek majd pletykák is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap