Új fejlesztőcéget alapított a WoW egykori vezető dizájnere

Rob Pardo egy csapatba gyűjtötte az ex-Blizzardosok legjobbjait.

Új fejlesztőcéget alapított a WoW egykori vezető dizájnere

Ahogy mi is megírtuk, visszavonul Chris Metzen, a Blizzard kreatív vezetője, de nem csak ő távozott a cégtől az utóbbi időben. Rob Pardo, a World of Warcraft vezető dizájnere 17 év után hagyta ott a vállalatot még 2014-ben. Azóta nem sok hír jött róla, de most bejelentette a Bonfire Studios megalapítását.

Az új, indie fejlesztőcég olyan munkatársakkal rendelkezik, mint a Nexon volt vezérigazgatója, Min Kim, vagy olyan ex-Blizzardosok, mint Matthew Versluys (technikai vezető és hálózatépítő a Battle.netnél), Nick Carpenter (a Starcraft-játékok és a Diablo 3 fejlesztésének egyik művészeti vezetője) és Josh Mosquiera (a Diablo 3 készítésének kreatív vezetője). Lenyűgöző névsor, nem véletlen, hogy a Riot Games és egy pénzügyi csoport máris 25 millió dollárt fektetett a stúdióba.

Pardo elmondta, hogy maximalizálni szeretnék a fejlesztők mozgásterét, ezért a csapatot kisebb, változatos és erős egységekre tagolják, melyeket szuperhősökről, például a Bosszúállókról neveznek el. A Bonfire Studiosnak még nincs bejelentett projektje, de fejlesztői hitvallásukat már közzétették.

„A játékfejlesztők álommunkát végeznek, hiszen ez egyben a hobbijuk, szenvedélyük is. Nem úgy állunk a feladatok elé hétfőnként, hogy no, legyünk gyorsan túl rajta és hétvégén bulizunk. Ennek ellenére sokszor kemény döntést kell hoznunk arról, hogy egy nagy cégnél dolgozzunk egy sikerjátékon, a gépezet részeként, vagy egy apró indie csapatnál, akiket alig ismernek, de többet ér a szavunk. A Bonfire Studiost olyan helynek szeretnénk, ahol senki sem kényszerül rá a választásra. Ahhoz, hogy függetlenként dolgozhassunk és olyan játékokat készíthessünk, amilyeneket szeretnénk, csodálatos befektetőkre volt szükségünk, hiszen a szuperhősök bázisai sem ingyen épülnek. Azonban nem csak üzleti hátteret akartunk, igazi partnereket kerestünk, akik tanácsokat adhatnak, összeköthetnek másokkal is, de főként osztoznak a stúdióval kapcsolatos elképzeléseinkben.”

A teljes közleményt elolvashatjátok a cég oldalán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward