Új CPU hűtők, akár magasabb memóriamodulok mellé is

A Noctua két új prémiumkategóriás processzorhűtővel rukkolt elő, amelyek vékony kivitelben érkeznek, így nem lógnak be a memóriafoglalatok fölötti területre.

Új CPU hűtők, akár magasabb memóriamodulok mellé is

A Noctua bemutatta két új processzorhűtőjét, amelyek megalkotásánál a csendes működés és az igényes, időtálló felépítés mellett kiemelten fontos szempont volt az is, hogy az újdonságok alkalmazásakor a memóriafoglalatok könnyedén hozzáférhetőek maradjanak, sőt, a magasabb hűtőbordával ellátott memóriamodulok alkalmazása se legyen rémálom.

NH-U12S
NH-U12S

A Noctua NH-U sorozatú, többszörösen díjnyertes processzorhűtői az elmúlt évek során már bizonyítottak, a Noctua illetékesei pedig úgy gondolták, hogy ideje még magasabbra helyezni a lécet, így hosszantartó tervezés után elkészítették a cég legfrissebb processzorhűtőit, amelyek közel tízévnyi fejlesztés és optimalizáció gyümölcseként születhettek meg.

NH-U12S
NH-U12S

Az NH-U12P SE2-es modell utódjaként érkező NH-U12S egy minőségi, csendesen üzemelő processzorhűtőnek tekinthető, amely a híres, NF-F12-es típusú, 120 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmazza. Az újdonság még a méltán népszerű elődhöz, az NH-U12P SE modellhez képest is halkabb lett, vékony torony formátumának köszönhetően pedig még akkor is hatékonyan bevethető, ha az adott alaplap magas hűtőbordával ellátott memóriamodulokat rejt.

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságai
Az újdonságok legfontosabb tulajdonságai

A másik friss processzorhűtő a sorozat első olyan példánya, amely 140 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz. Az NH-U14S típusjelzéssel ellátott újdonság hat darab vastag hőcsővel bír, amelyek mindannyian rézből készültek, és a korrózióval szembeni védelem érdekében természetesen nikkelbevonatot is kaptak. Az NF-A15-ös ventilátort alkalmazó újdonság a Noctua U sorozatú processzorhűtői közül a leghatékonyabb egytornyos felépítéssel rendelkező megoldásnak minősül.

NH-U14S
NH-U14S

Mind az NH-U12S NF-F12-es, mind pedig az NH-U14S NF-A15-ös ventilátora rendelkezik PWM támogatással, így a ventilátor pillanatnyi fordulatszámát hatékonyan szabályozhatja a rendszer. Extra, hogy mindkét processzorhűtő mellé jár a már megszokott kis ellenállás (L.N.A.), amellyel 1500-ról 1200 RPM-re csökkenthető az adott ventilátor maximális fordulatszáma.

NH-U14S
NH-U14S

A vékony kivitelben érkező, egytornyos felépítéssel rendelkező processzorhűtők közül az NH-U12S hűtőbordái mindössze 45 milliméteres mélységgel bírnak, így a hűtőtömb nem lóg be a memóriamodulok feletti területre - még akkor sem, ha két ventilátorral szereljük fel a terméket. Az NH-U14S már kicsit vastagabb a maga 52 milliméteres mélységével, viszont LGA-2011-es processzorfoglalaton történő alkalmazása esetén ez a modell sem akadályozza a magasabb hűtőbordával ellátott memóriamodulok bevetését.

NH-U12S
NH-U12S

Az új processzorhűtők mindketten a professzionális szintű, SecuFirm 2-es típusú rögzítőkeretet-rendszert alkalmazzák, és mindkettőjükhöz jár a Noctua bizonyítottan hatékony, NT-H1-es típusú hővezető pasztája is. A prémiumkategóriás újdonságokra a gyártó 6 év garanciát vállal.

NH-U14S
NH-U14S

A 120 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmazó NH-U12S 59,90 euróba, a 140 milliméteres átmérőjű ventilátorral ellátott NH-U14S pedig 69,90 euróba kerül.

Az újdonságok hamarosan feltűnnek az üzletek polcain is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward