Új CPU hűtő: Spire X2 Eclipse IV

A Spire Eclipse IV-es processzorhűtőjét a holland X2 csapat tagjai vették kezelésbe annak érdekében, hogy a termék még jobb hűtőteljesítményt nyújthasson.

Új CPU hűtő: Spire X2 Eclipse IV

Bemutatkozik a Spire legfrissebb processzorhűtője, az X2 Eclipse IV, amelyet az X2 csapata a TherMax sorozat sikerén felbuzdulva készített el.

Az X2 Eclipse IV egy univerzális, torony formátumú processzorhűtőnek tekinthető, ami 45 darab széles, alumíniumból készített hűtőbordát tartalmaz. Az alumínium lamellák ventilátor felé néző éleit cápafogszerű bevágások tarkítják, amelyek a gyártó állítása szerint hozzájárulnak a termék halk működéséhez. A hűtőbordákhoz összesen hat darab "U" alakú hőcső kapcsolódik, amelyek 6 milliméteres átmérővel büszkélkednek és egy réz talpazaton keresztül veszik át az adott processzor által termelt hőt. A korrózióval szembeni ellenállóság és az elegánsabb megjelenés érdekében az egész hűtőblokk nikkelbevonatot kapott. Az aszimmetrikus felépítést alkalmazó hűtőtömbnek köszönhetően az újdonság nem akadályozza a memóriafoglalatok hozzáférhetőségét, ami jó hír. Maga a hűtőtömb egyébként 175 x 71 x 153 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 996 gramm.

A Spire újdonságához két darab ventilátor jár, amelyek 120 x 120 x 25 milliméteres mérettel érkeznek és nanotechnológiás csapágyazást használnak. A ventilátorok természetesen némi gumiborítást is kaptak annak érdekében, hogy a motorjuk által keltett rezgések ne terjedhessenek át a rendszerre. A légkeverők a percenkénti 800-as és 2000-es közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, zajszintjük így 10 dB(A) és 24 dB(A) között helyezkedik el. A nanotechnológiás csapágyazást alkalmazó ventilátorok maximum 75,63 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, élettartamuk pedig nagyjából 70 000 üzemőrára tehető.

A 200 wattos hűtőteljesítményt biztosító Spire X2 Eclipse IV processzorhűtő az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011, valamint az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis. Annak érdekében, hogy a hőátadás hatásfoka a lehető legjobb lehessen, a csomag egy fecskedőnyi Thermica SP431-es hővezető pasztát is tartalmaz.

A Spire X2 Eclipse IV processzorhűtő már megvásárolható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 44,95 euró. A termék öt év gyártói garanciával kerül forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward