Új Adrenalin sorozatú WHQL driver RYZEN APU egységekhez (is)

Az új driver eredetileg csak a RYZEN APU egységeket támogatja, de a tapasztalatok szerint akár a Carrizo vagy frissebb APU egységeket, illetve az AMD videokártyáit is gond nélkül felismeri.

Új Adrenalin sorozatú WHQL driver RYZEN APU egységekhez (is)

Az AMD Raven Ridge sorozatú asztali APU egységei idén februárban mutatkoztak be, ám azóta sem érkezett hozzájuk frissebb driver, így a megjelenéskor kiadott szoftvercsomaggal kellett beérniük a felhasználóknak. A helyzet nemrégiben változott, ugyanis elkészült a Radeon Software Adrenalin Edition Q2 2018 WHQL névvel ellátott szoftvercsomag, ami elvileg csak az új APU egységeket támogatja, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a Carrizo-ig visszamenőleg többféle APU egységhez passzol, sőt, még videokártyák is működnek vele – például akár egy Radeon RX Vega 64 is.

Galéria megnyitása

Az Adrenalin Q2 2018 WHQL elsődleges „újítása”, hogy teljes körű támogatást nyújt a Windows 10 korábban kiadott Áprilisi Frissítéséhez. Ez a driver a korábban ígért végleges PlayReady 3.0-s támogatást a jelek szerint még nem kapta meg, ugyanis erről nem tesz említést a hivatalos dokumentum, de már erre az extrára sem kell sokat várni. A béta PlayReady 3.0 támogatás egyébként a 18.4.1-es drivertől felfelé érhető el.

A RYZEN APU egységekhez készített driver néhány hibajavítást is kapott:

  • Destiny 2 alatt hosszabb futás esetén megnövekedett betöltési idők jelentkeztek korábban
  • A Radeon FreeSync támogatás és a Radeon Software Performance Metrics együttes engedélyezésekor képtörést lehetett megfigyelni egyes keret nélküli teljes kijelzős módban futó játékoknál
  • A Radeon ReLive esetenként nem továbbította a streamet Facebookra, vagy éppen a feltöltés alkalmával mondott csütörtököt

Az új szoftvercsomagot furcsa módon egységes drivernek hívja az AMD egy hivatalos Twitter bejegyzésben, ám a hivatalos letöltési oldalon már csak a RYZEN 3 2200G és a RYZEN 5 2400G támogatásáról esik szó. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szoftvercsomag más APU egységekhez és akár a videokártyákhoz is jó, mégis inkább azt javasoljuk, hogy csak Raven Ridge APU egységhez telepítse mindenki, hogy az esetleges kellemetlenségeket elkerülje – már ha vannak.

Az új driver innen tölthető le, a hozzá tartozó dokumentációt pedig itt találják az érdeklődők. Fontos: a driver csak és kizárólag 64-bites Windows 10 kiadás alatt használható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward