Úgy tűnik, végre tényleg nehezebben törnek az iPhone-ok

Az iPhone 12 átment azon a teszten, amin korábban minden modell elvérzett.

Úgy tűnik, végre tényleg nehezebben törnek az iPhone-ok

Az Apple – mint ahogy sok más gyártó is – minden évben azzal az ígérettel jelentette be az iPhone-okat, hogy erősebb lett az üvegük és jobban bírják az eséseket. A tesztek viszont általában jobbára ugyanazt az eredményt mutatták. A legtöbb eszköz minden ejtésnél egyre jobban összetört, és az első esést sem igazán bírták ki a mobilok. Ezúttal viszont tényleg más a helyzet.

A mobilokat különleges „dobáló géppel” tesztelő PhoneBuff tesztjében soha nem látott strapabíróságot mutatott az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro is. Bár azt meg kell jegyeznünk, hogy a megpróbáltatás egy kicsit rögösen indul, mivel az iPhone 12 hátlapja ezúttal is azonnal összetörik, viszont ez a jelek szerint csak egy szerencsétlen véletlennek köszönhető, mert a sérülés a többi ejtés során nem lesz sokkal rosszabb, és más jelentős baja nem is lesz a gépeknek.

Eddig nem volt olyan iPhone, ami a képernyőre való ejtéseket elviselte volna minden bónuszkörrel együtt. Sőt mi több, igazából darabokra szoktak hullani az Apple mobiljai a teszt végére, legalább üvegszilánkok szintjén. Tehát az iPhone 12 esetében szinte mérhetetlenül nagy előrelépés történt. Az Apple is azt mondta, hogy ez a mostani lesz a legnagyobb ugrás az iPhone története során, szóval most a jelek szerint tényleg nem sarkított a vállalat. Egyébként négyszer nagyobb ejtési strapabíróságról beszél az Apple.

Az összevetés rámutat arra, hogy az iPhone 12 Pro keretén a fényes felületű rozsdamentes acélon a karcok, egyéb sérülések szembetűnőbbek lehetnek majd a mindennapos használatban, mint az iPhone 12 festett, matt felületű, alumínium keretén megmaradó használati nyomok.

Galéria megnyitása

Az iPhone 12 és 12 Pro okostelefonok esetében a képernyő javítása 280 dollárba kerül majd. A hazai árát ennek a szolgáltatásnak az Apple egyelőre nem közölte, de az iPhone 11 Pro esetében a megjelenítő cseréje 110 490 forintba kerül, és az Egyesült Államokban az iPhone 11 Prónál megszokott költséggel számolt az Apple. Tehát valószínűleg hasonló összeggel érdemes kalkulálni a felhasználóknak, éppen ezért örömteli, hogy az idei mobilok a korábbiaknál jobban bírják.

A Corning az idei évben jelentette be a Gorilla Glass Victus üveget, ami szintén óriási javulást ígér, és a Samsung Galaxy Note20 Ultra modell már bizonyított is ez az üveg a PhoneBuff tesztjében. Az is kiválóan bírta az eséseket. De az iPhone-okon használt „kerámia védelem” állítólag jobb, mint a Gorilla Glass Victus, viszont azért azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez a friss fejlesztés is a Corning megoldása. Az iPhone 12 üvegé is a Gorilla Glass készítője szállítja. Szóval nem lenne meglepő, ha erős hasonlóság lenne felfedezhető a kettő üveg között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap