Tűzveszélyes Bravia sorozatokra hívja fel a figyelmet a Sony

A jelek szerint az idei év nem telik valami rózsásan a Sony számára, ugyanis a vállalatot sorozatos problémák sújtják, amelyek komoly fejtörést okoznak a vezetőség számára. Első körben a Japánt ért földrengés és a cunami okozott problémákat, majd későbbiekben az is kiderült, hogy a céget egy igen-igen komoly hackertámadás érte, amelynek keretén belül rengeteg felhasználói fiókhoz férhettek hozzá az illetéktelenek, ám, mint az később kiderült, az első híradások kissé túlzóak voltak és egyáltalán nem fedték a valóságot.

Tűzveszélyes Bravia sorozatokra hívja fel a figyelmet a Sony

A jelek szerint az idei év nem telik valami rózsásan a Sony számára, ugyanis a vállalatot sorozatos problémák sújtják, amelyek komoly fejtörést okoznak a vezetőség számára. Első körben a Japánt ért földrengés és a cunami okozott problémákat, majd PSN elleni hackertámadás borzolta az idegeket.

Most a Sony újabb problémákkal szembesült, amelyek ezúttal vállalat televíziós szegmensét érintik. A gondot az okozza, hogy a 2007-ben és 2008-ban gyártott Bravia HD televíziók között akad néhány olyan példány, amelyek tűzveszélyesnek minősülnek, ugyanis a vállalat egyik japán beszállítója által biztosított alkatrész túlmelegedhet, így a televízió burkolata megolvadhat, majd a készülék akár ki is gyulladhat. Az érintett termékeket 2007. júniusától kezdve árusították Európában, így aki ebben az időszakban vásárolt Bravia HD televíziót, annak érdemes vetnie egy pillantást a lenti listára. A gyártó állítása szerint ezekből a készülékekből világszerte 1,6 millió darabot értékesítettek.

A potenciális veszélyt jelentő Bravia HD televíziók az alábbi sorozatokban találhatóak:

[list type="unordered"]

[*]KDL-40D3400

[*]KDL-40D3500

[*]KDL-40D3550

[*]KDL-40D3660

[*]KDL-40V3000

[*]KDL-40W3000

[*]KDL-40X3000

[*]KDL-40X3500

[/list]

A probléma a jelenlegi információk szerint persze közel sem akkora, mint ahogy azt a különböző források beállítják. Egyelőre csak Japánból jelentettek olyan eseteket, amelyekben a szóban forgó televíziók tűzesetet okoztak, de ezekben az esetekben egyetlen ember sem sérült meg. A gyártó egyelőre vizsgálja a problémát és elővigyázatosságból minden Bravia HD tulajdonost arra kér - akik 2007-től napjainkig a fenti sorozatokba tartozó Bravia HD televíziót vásároltak - hogy éljenek a szervizek által biztosított ingyenes ellenőrzés lehetőségével. A televíziókat nem kell szervizbe vinni, elég a szervizzel megállapodni, hogy szakemberük vizsgálja meg a televíziót, és ha az esetleg tartalmazza a veszélyt okozó alkatrészt, akkor cserélje ki, természetesen ingyenesen.

A gyártó a híresztelésekkel ellentétben nem kezdeményezett globális visszahívást, csak Japánban indult visszahívási akció – egyelőre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward