TrekStor Pyrus 2 LED - éjjel-nappal társ az olvasásban

A német forgalmazó újdonsága kedvező áron érkezik, jó kezelhetőségről tesz tanúbizonyságot, és még az ára sincs az egekben.

TrekStor Pyrus 2 LED - éjjel-nappal társ az olvasásban

A TrekStor kínálatában bőséges választék van az elektronikus olvasókból, és hamarosan még szélesebbre fogják bővíteni ezeknek a palettáját. Az újdonság szó szerint új megvilágításba helyezi az olvasást, ugyanis a Pyrus névre hallgató eszköz utódja háttérvilágítást kapott, hasonlóan az Amazon Kindle Paperwhite-hoz.

A Pyrus 2 LED-nek persze már a neve is eléggé árulkodik, olyannyira, hogy az sem fog különösebben sok fejtörést okozni nekünk, hogy mégis milyen technológiával érik el a panel fénybe borítását. A LED-ek használata az alacsony fogyasztás miatt kézenfekvő megoldás volt, de a túlságosan összpontosított fény miatt ezeknek a felhasználása nem a legegyszerűbb. Azt sajnos a TrekStor nem árulta el, hogy mennyire beszélhetünk egyenletes fényeloszlásról, valamint, arról sem esett szó, hogy hogyan érik ezt el és milyen a végeredmény – még nem láttuk működés közben.

A masinán sok különböző billentyű sorakozik, amiből azonnal levonhatjuk azt a következtetést, hogy a megjelenítő nem érzékeli az érintéseinket, és sajnos nem tévedünk. A Pyrus 2 LED valóban nem tud mit kezdeni azzal, ha az ujjunkkal érünk a kijelzőjéhez. Ez azonban nem az egyetlen dolog, ami a spórolás oltárán végezte: nincs a kapcsolati lehetőségei között Wi-Fi, így ha valamire szükségünk van, azt más úton kell rá eljuttatnunk, példának okáért egy asztali gép közbeiktatásával.

A megjelenítője teljesen átlagos, E-Ink Pearl technológiát alkalmaz, 6 hüvelykes átlójú és a felbontása pedig 800 x 600 képpontos. Színekkel magától értetődően most sem találkozunk, 16 szürke árnyalat próbál bele valamennyi életet lehelni. Az e-Book háttértára alapesetben mindössze 2 GB-os, és ennek is csak egy része az, ami szabadon felhasználható. Szorult helyzetbe viszont sose fogunk kerülni, hiszen van a kereten microSDHC memóriakártya befogadására alkalmas hely, amelyen keresztül akár 32 GB-tal is megtoldható a tárhelyünk.

A gépezet - annak ellenére, hogy sok gomb van rajta - viszonylag kicsi testet öltött, így kis helyen tárolható és könnyen hordozható lesz, ez nagyon fontos egy elektronikus olvasó esetében. A készülékház 185 x 114 x 9,5 milliméteres térfogatú, és kereken 200 grammot nyom. A támogatott formátumok listája egyelőre nem hivatalos, de várhatóan mindezekkel megbirkózik majd: .EPUB, .FB2, .PDB, és .PDF, továbbá nem problémázik akkor sem, ha .HTML, .RTF, vagy .TXT fájlok olvasásáról van szó, multimédiás terén meg a .BMP, .GIF, .JPEG, .PNG, és a .TIFF megnyitására vehető rá.

A TrekStor Pyrus 2 LED mindössze kb. 80 eurós áron lesz majd megvásárolható a németeknél, és a környező országokban (köztük valószínűleg nálunk is). Ennyiért nem sok vetélytárssal kell számolniuk, ám hozzávetőlegesen 100 euró környékén már vannak olyan modellek, amik az érintőkijelző és a WLAN hiányának problémáját is megoldják, szóval szigorúan a helyén kell kezelni az alanyunkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward