Shop menü

TÖRTÉNELME LEGERŐSEBB NEGYEDÉVÉT ZÁRTA A CD PROJEKT RED

A Cyberpunk anime alaposan megdobta a játék értékesítését.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Történelme legerősebb negyedévét zárta a CD Projekt Red

Sokat szeretjük hangoztatni, hogy mekkora bukta volt a Cyberpunk 2077 a CD Projekt Rednek, de hát ha őszinték akarunk lenni, akkor nem volt az. Igen, a megjelenésekor némileg problémás volt, de a PC-s verzió már többé-kevésbé akkor is rendben volt, és leginkább az előző generációs konzolokra kiadott verziók voltak katasztrofiálisak, és az is igaz, hogy ezeket egyáltalán nem mutatta meg a CD Projekt Red a megjelenés előtt, ami nem volt szép húzás.

Mindenesetre már az első pár hétben 13,7 millió darabot adtak el belőle, idén szeptemberre pedig meglett a 20 millió, szóval semmiképp nem nevezhető buktának. És igen, azóta sok idő telt el, de a fejlesztők elég szépen összerakták a játékot. Ez azért is lehetett fontos, mert a Netflixre megjelent Cyberpunk Edgerunners nevű anime már akkor jelent meg, amikorra a Cyberpunk 2077 már mondhatni kiváló állapotban volt.

Márpedig az anime sikere alaposan megdobta a játék eladásait, főleg, hogy a CD Projekt Red a sorozattal egyidőben adta ki a legújabb, 1.6-os frissítést is, aminek az Edgerunners nevet adta, és elhelyezett benne apró tartalmi utalásokat a sorozatra.

Ennek köszönhetően a CD Projekt Red a történetének legerősebb negyedévét zárta 54,3 millió dolláros bevétellel és 21,8 millió dolláros nettó profittal.

"A CD Projekt Red és a japán Studio Trigger által közösen fejlesztett tízrészes sorozat több millió embert mozgatott meg világszerte. A sorozatot dicsérték a kritikusok, és 19 országban bekerült a Netflix legnézettebb tíz műsora közé. Az animesorozat népszerűsége, és az Edgerunners frissítés pozitív fogadtatása láthatóan befolyásta a Cyberpunk 2077 értékesítéseit" - szól a beszámoló.

"A frissítés további tartalmakkal bővítette a játékot, amik egy része a sorozathoz kapcsolódik, úgy mint további mellékküldetések, helyszínek, tárgyak és egy arcade játék. Ezen kívül további technikai fejlesztéseket is eszközöltünk. Ezeket megtámogattuk egy marketinges és kommunikációs kampánnyal, ami jelentősen növelte az értékesítéseinket" - teszi hozzá pénzügyi jelentés.

A CD Projekt Red egyébként korábban azt mondta, hogy nincs tervben az Edgerunners második évada, de egy ilyen siker után vélhetően azért megfontolják a dolgot. A stúdió jelenleg a Cyberpunk 2077 első és egyetlen kiegészítőjén dolgozik, ami Phantom Liberty néven érkezik jövőre, ezt pedig egy igazi, teljesértékű folytatás követi majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére