Többen is közreműködtek az új James Bond forgatókönyvén

Többen is közreműködtek az új James Bond forgatókönyvén

Az utolsó James Bond-film, mely Daniel Craig főszereplésével készül, nem ment át túl egyszerű szülésen. Már az elejétől kezdve komoly kreatív nézeteltérések támadtak az írók, a rendező, és a stúdió között, így Danny Boyle kénytelen volt távozni a rendezői székből, a helyét pedig Cary Joji Fukunaga vette.

Az írói stáb pedig menet közben kibővült, és most kiderült, hogy Phoebe Waller-Bridge is részt vett bizonyos jelenetek feltuningolásában.

Waller-Bridge már nagyon népszerű az Egyesült Államokban, mint az Amazon sikersorozatának, a Fleabagnek a készítője, amivel több Emmy-díjat is nyert, és hirtelen minden stúdió őt akarja megkaparintani. Korábban a BBC America számára készítette a szintén kiváló Killing Eve-et, most pedig az Amazonnal kötött egy újabb szerződést, melynek keretében 20 millió dollárból fog új televíziós tartalmakat készíteni a streaming szolgáltató számára. Waller-Bridge ezen kívül színészként is tehetséges, ráadásul még a Star Warst is szereti, ő adta L3-37 hangját a különálló Han Solo-filmben.

Waller-Bridge elárulta, hogy már hónapokkal az új James Bond, a 007: No Time to Die munkálatai előtt arról álmodozott, hogy valamilyen módon részt vehet a projektben, majd megkereste őt a producer, Barbara Broccoli, hogy álljon be a már meglévő írók, Neal Purvis és Robert Wade mellé.

"Több jelenetet is átküldtek nekem, és arra kértek, hogy írjak rájuk alternatívákat, találjam ki, mi történhetne másként a jelenet közepén, vagy hogyan végződhetne másképp, ami jobb lenne a film egésze szempontjából. Én mindenre több opciót adtam nekik, és ebből ők azt használták fel, amit csak szerettek volna" - fejti ki közreműködését.

A humoros Fleabag és a komoly Killing Eve bizonyítja, hogy Waller-Bridge több műfajban is rendkívül tehetséges író, azonban mivel több különböző ponton nyúlt hozzá a filmhez, valószínűleg sosem fogjuk tudni, hogy pontosan mi viseli az ő keze nyomát. Mindenesetre jó tudni, hogy a No Time to Die körüli kezdeti kreatív drámák után egy erős írói csapat állt össze a forgatókönyvre.

Közben érkezett egy új tévéreklám is a filmhez (fentebb megtekinthető), amiben újra fontos szerepet kap Blofeld, a James Bond-filmek klasszikus főgonosza. Az úriember a '60-as évek Bond-filmjeiben volt rendszeresen visszatérő ellenfele a titkosügynöknek, és azóta több színész is eljátszotta, például Donald Pleasance és Telly Savalas.

Visszahozták a Daniel Craig-korszakban is, akkor már Christoph Waltz alakította, és egy kicsit kimélyítették a karaktert, kapott egy kifejezetten őrült háttértörténetet. Na, most Blofeld visszatér a legújabb részben is, és ismét Waltz alakítja majd, habár egyébként kapunk egy teljesen új főgonoszt is, aki Safin néven fut, és Rami Malek játssza el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap