Több újdonsággal érkezik a Viber friss kiadása

A Viberből könnyebb lesz ezentúl importálni a beszélgetéseket, támogatást kapnak a .GIF-ek és ez még nem mindent.

Több újdonsággal érkezik a Viber friss kiadása

Az üzenetküldő alkalmazások között hatalmas „háború” dúl a felhasználók kegyeiért, és mivel az eredeti feladatkörüket tekintve már nehezen tudnak hová fejlődni ezek, így a készítők egyre inkább az extrákra próbálnak koncentrálni. A Viber olyan új funkciókkal gyarapodott, amikkel a konkurensekhez képest kialakult hátrányát próbálja ledolgozni, illetve előnnyé kovácsolni.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a felhasználók mostantól biztonságosan tárolhatják a beszélgetéseik előzményeit. A Viber a frissítést követően lehetőséget biztosít majd arra, hogy a levelezéseket az emberek az online tárhelyeikre mentsék el. Így a fiókok tulajdonosai manuálisan is gondoskodhatnak arról, hogy egyetlen korábbi üzenetüknek se veszhessen nyoma egy újratelepítést vagy egy készülékváltást követően. Az előzményeket két külön helyre lehet menteni: azok, akik iOS operációs rendszeren használják a Vibert, az iCloud felhőszolgáltatást vehetik igénybe, az androidosok pedig információink szerint a Google Drive rendszerére támaszkodhatnak.

A Viberen képeket és matricákat eddig is lehetett küldeni, mostantól pedig már animált GIF-eket is kezel az applikáció. Ezek hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság (mondhatni második virágkorukat élik), több honlap és program is működik kizárólag ilyen tartalmak megosztására. A Viber pedig nem szeretne kimaradni a többnyire vicces képek küldözgetéséből. Főleg a fiatalabb felhasználók megtartásához elengedhetetlen a .GIF animációk kezelése, akik már az ilyen extrákat is fontosnak tartják, s rendszeresen használják is ezeket.

Kiemelt újdonság még, hogy immáron pénzküldésre is lehet használni a Vibert. A szolgáltatással így a felhasználók egymásnak utalhatnak különböző összegeket. Ez megkönnyítheti az internetes adás-vételek lebonyolítását, illetve a gyerekeknek sem kell feltétlenül hazamenniük hétvégén azért, hogy felmarkolják a zsebpénzüket. Kezdetben ez a szolgáltatás csak a Western Union ügyfelei között fog működni, de mivel a világ egyik legnagyobb bankjáról van szó, így is 200 területet érint világszerte az új lehetőség, és 50 országban akár egyenesen a bankszámlára is lehet küldeni a pénzt. A pénzküldés egy üzenetkezelő alkalmazáson belül egyébként egyáltalán nem új keletű ötlet már. A Facebook Messenger volt az első olyan program okostelefonokon, ahol ilyen opcióval is számolhattak a felhasználók.

Végül még egy olyan újításról is beszámolhatunk, ami kizárólag az Apple Watch okosóra tulajdonosokat érinti. A Viber mostantól támogatja a Watch OS 2 operációs rendszert, vagyis az új üzenetek megtekintéséhez nem kell elővenni az okostelefont. Válaszolni is lehet majd a levelekre, még akár matricák továbbítására is lehetőséget biztosít a szoftveres felület.

A Viber a világ egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő szolgáltatása, már több mint fél milliárd alkalommal telepítették a felhasználók az okostelefonjaikra, táblagépeikre (legutóbbi információink szerint a regisztráltak adatbázisa 711 millió fiókot számlál). Meglátjuk, hogy a továbbiakban hogyan alakul a sorsa a Facebook Messenger és a WhatsApp mellett, illetve az olyan újdonságokkal szemben, mint amilyen a Google Allo és a Duo. A frissítésért vagy telepítésért az alábbi linket kell felkeresni.

Viber: iOS | Android

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward