Több problémával küzd az Essential Products

Az Andy Rubin vezette alakulat első mobiljának kudarca megpecsételheti az utód, de akár a vállalat sorsát is.

Több problémával küzd az Essential Products

Andy Rubin komoly ambíciókkal indította el tavaly a saját fejlesztésű okostelefonját, de az Android atyja sajnos nem tudta sikerre vinni ezt a projektet. Az Essential Products első mobilja kínos kudarcot vallott, aminek komoly ára lehet.

Az Essential Phone PH-1 a legfrissebb információk szerint mindössze 150 ezer példányban kelhetett el, amivel valószínűleg annyi hasznot sem tudott a konyhára hozni, hogy a fejlesztés költségei megtérülhessenek. (Valószínűleg egyébként ennyi sem kelt volna el a szerkezetből, ha nem vágja meg több alkalommal is az árat a startup, hiszen a 700 dolláros árcédulával debütált mobilt néha 400 dollárért is meg lehet szerezni, és normál áron is csak 500 dollárba kerül már.) Ráadásul nemcsak arról van szó, hogy alacsony az érdeklődés az eszköz körül, hanem minőségi problémák is övezik, szóval nem véletlen az, hogy nem tudott igazán népszerűvé válni.

Az Essential Products lelkesedése azonban ennek ellenére töretlennek mutatkozott eddig, hiszen a PH-1 szoftverét érintő fejlesztések folyamatosak. A készülékre mindig elérhető a legfrissebb Android operációs rendszer, plusz a biztonsági javításokra sem kell sokat várnia a felhasználói körnek. Még az Android P bétája is kipróbálható a gépezeten, amit nem sok társa mondhat el magáról, szóval ilyen téren tényleg kifogástalan élményt biztosít a szerkezet.

Galéria megnyitása

A Bloomberg azonban arról számolt be néhány napja, hogy az Essential Products leállította a következő generációs mobiltelefonja fejlesztését, amiről Andy Rubin néhány hónapja még úgy nyilatkozott, hogy biztosan érkezni fog. A szakember mostanra kommentálta a Bloomberg által megszellőztetett információt, és bár Rubin konkrétan nem mondja ki a Twitter bejegyzésében, hogy az Essential Phone PH-2 készítését kellett leállítani, azt elismerte, hogy vannak olyan termékek, amiket vissza kellett vonni. A cégvezető ugyanakkor próbál pozitívan állni a dolgokhoz. „Mindig több termékünk van fejlesztés alatt, és ez idő alatt néhányat törölnünk kell mások érdekében, amikről úgy gondoljuk, hogy nagyobbat fognak szólni.” – mondta el Rubin. A szakember úgy véli, mindent megtesznek azért, hogy sorsfordító termékeket tegyenek le az asztalra a mobilos és lakáskiegészítős fronton is. Állítólag egyébként arra is van esély, hogy Rubin eladja az egész vállalatát, de legalábbis szeretne új pénzforrásokat találni. Ezt viszont már hivatalosan nem kommentálta.

Galéria megnyitása

Egy frissen kiszivárgott e-mail szerint viszont a vezető jelenleg azon van, hogy bankároktól szerezzen pénzt az Essential Products számára, és tényleg szó lehet akár akvizícióról is. Az biztos, hogy a vállalat leállítása nem opció jelenleg, szóval akárhogy is alakul a sorsa, számolni kell vele a későbbiekben is. Az viszont nem világos, mire is kell számítani. A levélben foglaltak szerint még Rubin sem tudja pontosan, hogy mi lenne most a legjobb a cégnek. Mivel Rubin eredeti víziójának egy okosotthon is a központi eleme volt, könnyen elképzelhető, hogy erre a területre fog az eddiginél sokkal nagyobb hangsúlyt helyezni az okostelefonok helyett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward