TicWatch Pro 3 GPS – Az első óra a Snapdragon Wear 4100-zal

A Mobvoi új okosórája már a Qualcomm friss platformot használja, és ezáltal nyújthat kellemes élményt.

TicWatch Pro 3 GPS – Az első óra a Snapdragon Wear 4100-zal

A TicWatch okosórákat általában azért kedvelik a vásárlók, mert viszonylag szolid árazás mellett lehet őket megvásárolni a képességeikhez mérten. Nemrégiben mi is tesztelhettünk egy ilyen eszközt. A Mobvoi jól helyezte el az eddigi eszközeit a piacon, és minden bizonnyal az új TicWatch Pro 3 modell is megtalálja majd a maga vásárlóközönségét, de ez most azért is érdekes, mert egy friss alapot vett használatba.

A Qualcomm a nyár folyamán mutatta be a Snapdragon Wear 4100 platformot, amit az okosóráknak és más viselhető kiegészítőknek készült. Eddig még egyetlen masinában sem bukkant ez fel, de az új TicWatch megtörte a jeget. Ebben az eszközben tehát végre már egy ténylegesen modernnek tekinthető lapka dolgozik, ami 1,7 GHz-es órajelre képes, 64 bites, négymagos, és korrekt még az integrált GPU-ja is. Ennek köszönhetően óriási előrelépést nyújt a korábbi megoldásokhoz képest. A TicWatch Pro 3 gyorsabb és hatékonyabb lesz az eddig okosóráknál.

Galéria megnyitása

A Google által fejlesztett Wear OS-t futtatja a termék, és már vannak is beszámolók vele kapcsolatban, amik abszolút pozitív hangvételűek. Az Android Authority elmondása szerint hihetetlenül simán történik minden mozdulat és animáció, el lehet felejteni az időnként dadogó szoftveres környezetet. A rendszermemória az eszközben 1 GB-os, ami pedig a tárhelyet illeti, 8 GB-tal lehet számolni, tehát ezen a fronton nincsen probléma.

Galéria megnyitása

Az újdonság egy továbbfejlesztett kétrétegű „számlapot” kapott, ami AMOLED (454 x 454 pixel) és alacsony fogyasztású TN kijelzőkből áll össze. Az eszköznek folyamatosan lehet majd látni a kijelzőjét, a legfontosabb információkat mindig képes lesz megjeleníteni, és ha kell, akkor pedig az apró felületen rendkívül szép képpel tud majd szolgálni. Az 1,4 hüvelykes kijelző dinamikus fogyasztása nagyon alacsony lesz, de még az AMOLED folyamatos használta mellett is jól fogja bírni.

Galéria megnyitása

A szoftveres oldalon a Mobvoi több újítást is bevetett azért, hogy a felhasználók számára jobb lehetőségeket nyújtson konyhakészen, mint korábban bármikor. Újítást a TicOxygen, a TicZen, a TicBreathe és a TicHearing szolgáltatás is. Ezeknek a neve eléggé beszédes, a véroxigén-szint, a stressz-szint mérésére, valamint a megfelelő, nyugtató légzésgyakorlatok biztosítására szolgálnak, és van egy környezeti zajszint figyelő is. Ezeken felül pedig megvan minden eddig funkció, beleértve a fitneszes alkalmazásokat is.

Galéria megnyitása

Kapott az eszköz Bluetooth modult, és van benne GPS vevő is, no meg persze mindenféle mozgási szenzor a pulzusmérővel bezárólag. Hobbisportolóknak jól jöhet az, hogy tudja majd követni minden lépésüket anélkül, hogy ahhoz okostelefont kellene magukkal vinniük. Kapott a TicWatch Pro 3 NFC chipet is, így fizetni is lehet vele, ami szintén jól jöhet a jövendőbeli felhasználók számára. Mikrofon és hangszóró is van az okosórában.

Galéria megnyitása

Eléggé nagy a termék, 47 x 48 x 12,2 milliméteres, viszont a tömege csak 42 gramm. A vállalat elmondta, hogy az új óra egy 40 százalékkal nagyobb kapacitású akkumulátort kapott, miközben 28 százalékkal könnyebb lett a 2018-as modellvariánsnál. A tokja az okosórának rozsdamentes acél, a hátlapja viszont csak műanyag, de ebből aligha lesz probléma. IP68 védettséget élvez a kütyü, és úszni is lehet benne a vállalat iránymutatása szerint.

Galéria megnyitása

Fentebb már utaltunk rá, hogy izmos a cég elmondása szerint eléggé meghízott a telep, és tényleg így van ez, hiszen egy 577 milliamperórás kapacitású akkumulátor található a burkolat alatt. Normál használatban a szerkezet így már 72 órán keresztül is elmegy majd egy töltéssel, és az extra energiatakarékos módba kapcsolva pedig 45 napot is kibírhat, ilyenkor már az alacsony fogyasztású képernyő lesz elsődlegesen munkára fogva.

A Mobvoi által készített TicWatch Pro 3 ajánlott fogyasztói ára 300 dollárban lett meghatározva, és nem is kell már túl sokat várni a termékre, ugyanis okotóber 5-től már hozzáférhető lesz. Reményeink szerint minél hamarabb hozzá lehet majd jutni Magyarországon is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap