Tényleg készül a Baldur’s Gate 3

A Divinity-játékokról ismert Larian Studios dolgozik rajta.

Tényleg készül a Baldur’s Gate 3

Tavaly októberben Brian Fargo twitteres oldala emlegette a Baldur’s Gate 3-projekt létezésének lehetőségét, múlt héten pedig a Larian Studios oldalán tűnt fel egy titokzatos jelzés. Most kiderült, hogy a csapat valóban a kultklasszikus szerepjáték-sorozat harmadik epizódján dolgozik.

Visszatérünk hát a Forgotten Realms világába, de nem a korábbi sztorit fogjuk folytatni. A címadó város nagy problémával küzd, melynek a kiadott előzetes alapján számos csápja is van… Igen, az illithidek, azaz a polipfejű agyszívók előjöttek otthonukból, Mélysötétből, és úgy döntöttek, hogy új birodalmat alapítanak, ráadásként pedig lecsapnak pár fincsi elmére is.

Ismét egy csapatnyi kalandozót irányítunk majd Baldur’s Gate-ben és a város határain kívül, de akár barátainkkal is belevághatunk a kalandba. A Larian ígéretei szerint hűek maradnak a D&D-hez, miközben számos, a stúdióra jellemző megoldást is beépítenek.

A kereteket a D&D ötödik kiadása biztosítja, és számos lehetőséget, illetve eszközt adnak a kezünkbe a Kardparton átvezető utunkhoz, ötvözve a Baldur’s Gate-sorozat és a Divinity-széria legjobb elemeit.

A Larian egyébként az első Original Sin fejlesztésekor jelentkezett a Wizards of the Coastnál a játék ötletével, de akkor még túl zöldfülűnek tartották őket. A második rész munkálatai közben aztán már a kiadó kereste meg a stúdiót, a kezdeti dizájnt a csapat az Original Sin 2 megjelenésére készülve, egy hétvége alatt rakta össze. Ezt később átdolgozták, és a Baldur’s Gate 3 alapjává vált. További részleteket sajnos nem tudunk róla.

A Larian Studios ezúttal nem indít kickstarteres kampányt, játékaik sikerének köszönhetően önerőből készítik el, illetve adják ki a Baldur’s Gate 3-mat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap