Teljes remake készül a Gothic alapján

A kiadó a játszható előzetes sikere alapján döntött így. Feltámad a klasszikus szerepjáték.

Teljes remake készül a Gothic alapján

A THQ Nordic megerősítette, hogy ténylegesen egy teljes remake készül a Gothicból, a népszerű de kissé furcsa szerepjátékból. Ezt azután jelentette be a kiadó, hogy kiadott egy játszható előzetest a Gothicból, amit azok próbálhattak ki, akiknek már a Steam könyvtárában megtalálható az eredeti játék, vagy bármilyen másik cím, amit a Piranha Bytes fejlesztett.

A THQ Nordic úgy gondolkozott, hogy ha elegen próbálják ki a játszható előzetest, akkor biztos nagy érdeklődés lesz a remake-re, és úgy látszik, hogy ez be is vált. Több mint 180 ezren próbálták ki a kis demót, a visszajelzések pedig egyértelműen azt mutatták, hogy lenne igény a felújításra.

A fejlesztés hamarosan teljes gőzzel elkezdődik, mégpedig egy új stúdióban, amit a THQ Nordic nem olyan rég állított fel Spanyolországban, Barcelonában. A remake elkészítése során figyelembe veszik az eddigi rajongói visszajelzéseket, például a játék világát sötétebbre, keményebbre és kevésbé színesre veszik.

A kiadó szerint a rajongók 94,8%-a szavazott arra, hogy elkészüljön a 2001-ben megjelent klasszikus német szerepjáték felújítása. A remake egyébként az új konzolokra és PC-re fog megjelenni, valamikor 2020 után, szóval egy darabig még lehet rá várni.

Mindez azután következhetett be, hogy tavaly májusban a THQ Nordic megvásárolta az eredeti Gothic készítőjét, a Piranha Bytes stúdiót, gyakorlatilag megmentve azt a csődtől a Risen 3 pénzügyi bukása után. A stúdió azóta megjelentette a rajongók által jól fogadott, de szintén nem túl sikeres Elex nevű játékot még 2017-ben, onnantól kezdve viszont nem tudni, hogy mivel foglalkoznak.

Az mindenesetre érdekes, hogy a THQ Nordic nem az eredeti fejlesztőt, hanem egy új csapatot bízott meg a felújítással. Könnyen lehet persze, hogy a Piranha Bytes egy nagyobb, fontosabb projekten dolgozik, az új, spanyol csapatnak pedig jó bevezető munka lesz a remake elkészítése. Azt sem lehet kizárni (erre valamennyire a kiadó is utalt), hogy ha az új Gothic sikeres lesz, akkor elkészülhet a sokak szerint még jobban sikerült Gothic 2 felújított változata is.

Az mindenesetre biztos, hogy fel kell kötnie a gatyát a spanyol stúdiónak, hiszen az next-gen konzolokon és PC-n is nagy lesz az elvárás a grafikai színvonallal szemben, és hát mégiscsak egy 2001-ben megjelent játékról beszélünk, vagyis akkor még bőven a PS2 korszakában jártunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap