Teljes megújulás lesz a Snyder-féle Justice League

A négy részes sorozatban egy darab felvétel sem lesz a Josh Whedon-féle filmből.

Teljes megújulás lesz a Snyder-féle Justice League

A FanDomon megerősítést nyert, hogy a Zack Snyder által (újra) készített Justice League milyen formában jelenik meg. Miután a Warner és a rendező bejelentette, hogy hosszú idő után az HBO segítségével megvalósulhat a rajongók régi álma, és elkészülhet a rendezői változat a filmből, alapvetően két lehetőség merült fel belsős informátorok szerint: vagy egy nagyon hosszú filmet kapunk, vagy minisorozatként jelenik meg az anyag.

Most a felek hivatalosan is megerősítették, hogy a Snyder-féle Justice League összesen 4 részben jelenik meg az HBO Maxon, és mindegyik rész körülbelül 1 órás lesz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az epizódokat egyszerre dobja-e fel a streaming szolgáltató, vagy mondjuk hetente jönnek majd az új részek, de egyelőre az utóbbi tűnik valószínűbbnek. Snyder ugyanis eredetileg úgy prezentálta az ötletét az HBO-nak, hogy abban a sorozatokban megszokott cliffhangerek is szerepeltek, ami arra utal, hogy ő maga is inkább minisorozatként képzelte el a Justice League feltámasztását.

A szüneteknek persze az is előnye a kiadó HBO szempontjából, hogy az epizódok között mehet az agyalás a közösségi médiában és fórumokon a rajongók között, hogy vajon mi fog történni a következő részben (vagy jobban mondva, mi fog történni máshogy, mint a mozis verzióban), ezzel még inkább gerjesztve a hájpot.

Snyder mindent utál, amit Whedon forgatott

Az eredeti rendező megerősítette, hogy egyetlen egy darab felvétel sem lesz benne az új változatban, amit Josh Whedon forgatott. Habár az a szó, hogy "megerősítette" egy kicsit visszafogottan hangzik ahhoz képest, amit valójában mondott: "Inkább elpusztítanám az egész filmet, minthogy egyetlen olyan képkockát használjak, amit nem én forgattam. Ez egy rohadtul kőkemény tény. Inkább felrobbantanám az egészet a p***ába" - közölte a direktor egy újságírói kérdésre.

Ez mondjuk nem meglepő, hiszen a két rendezőnek rendkívül eltérő a stílusa, és nem csak ami a történetvezetést és a karaktereket illeti, hanem a vizuális preferenciáik sem igazán egyeznek. Snyder egyébként annak idején befejezte a forgatás fő részét, mielőtt családi tragédiája miatt vissza kellett lépnie a produkciótól, Whedon pedig hosszú utóforgatásokkal alakította át a filmet.

Mivel a meglévő anyaghoz azóta Synder is forgatott, így teljes mértékben lehetséges, hogy tényleg minden egyes képkockát ki tud hagyni, amihez Whedonnak köze volt.

Snyder megerősítette, hogy annak idején a fia halála miatt az ő saját döntése volt, hogy visszalép a film befejezésétől, azonban nem ő választotta ki, hogy ki lép majd a helyére - valójában semmi köze nem volt Whedonhoz. (A projekt elhagyásáról a másik ismert verzió, hogy a Warner vezetői a nyers vágást meglátva azonnal kirúgták, mert az nézhetetlen volt. Persze nem akarták, hogy ez elterjedjen, hiszen az komoly pénzügyi kárt okozott volna, ezért hagyták, hogy a Snyder-féle magánéleti mosakodás terjedjen el.) Mint elmondta, valójában egy bizottság döntött a stúdión belül, hogy kit is kéne a projekt élére állítani.

Tegyük hozzá, a stúdió (vagyis a pénz) szempontjából Whedon egészen logikus döntésnek tűnik: az első két Bosszúállók-filmmel sikeresen hozta össze a Marvel legfontosabb karaktereit, szórakoztató anyagot rakott le az asztalra, és brutálisat tarolt a kasszáknál. És hát, be kell látnunk, hogy a nagy stúdióknál a rendező víziója leginkább másodlagos (főleg a blockbustereknél), a legfontosabb a bevétel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap