Szorzózár-mentes Intel tuning CPU: E6500K

Elég hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az Intel végre válaszoljon az AMD kifejezetten a tuning szerelmeseinek készített Black Edition processzoraira, amelyek szorzózár nélkül érkeznek, így a szorzót nem csak lefelé, hanem felfelé is módosíthatjuk a sikeres tuning érdekében. Eddig ilyen termékeket csak az AMD kínált, ám az Intel most megpróbálja behozni lemaradását ebben a szegmensben is hamarosan piacra dobja Pentium Dual-Core E6500K típusjelzéssel ellátott modelljét, amelynél a szorzózár ki van iktatva.

Szorzózár-mentes Intel tuning CPU: E6500K

Elég hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az Intel végre válaszoljon az AMD kifejezetten a tuning szerelmeseinek készített Black Edition processzoraira, amelyek szorzózár nélkül érkeznek, így a szorzót nem csak lefelé, hanem felfelé is módosíthatjuk a sikeres tuning érdekében. Eddig ilyen termékeket csak az AMD kínált, ám az Intel most megpróbálja behozni lemaradását ebben a szegmensben és hamarosan piacra dobja Pentium Dual-Core E6500K típusjelzéssel ellátott modelljét, amelynél a szorzózár ki van iktatva.

Az új 45 nm-es processzor piacra dobására az AMD Socket AM3-as újdonságai, azaz az Athlon II X2-es sorozat tagjai, valamint a 100 dollár alatti árkategóriában elhelyezkedő egyéb modellek, például a Phenom II X2 miatt volt szükség. A Phenom II X2 550-es modellek esetében az ACC támogatás hibájából adódóan nem csak igen jó tuningpotenciálra, de a letiltott magok engedélyezésére is esély nyílik, ami miatt ezek a processzorok igen vonzónak tűnhetnek. Sietve hozzátennénk: a letiltott magok engedélyezése nem minden esetben sikerül, és ha egyáltalán működésre lehet őket fogni, akkor a rendszer sok esetben instabillá válik, úgyhogy szerencse is kell, hogy egy normális processzort kifogjunk.

Visszatérve az Intel E6500K modelljére, ez a gyártó első 45 nm-es kétmagos processzora, amelynél a szorzót a felhasználók szabadon módosíthatják felfelé és lefelé egyaránt. A termék 2,93 GHz-es gyári órajelen üzemel, az FSB pedig 1066 MHz-es, míg ez az érték a Pentium Dual-Core E5000-es sorozat tagjainál „csak” 800 MHz. A Wolfdale-2M maggal ellátott processzor 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral van ellátva. Az újdonság egyelőre még csak Kínában tűnt fel, ahol a terméket egy Biostar TP45E alaplappal egy csomagban értékesítik 190 dollárnak megfelelő összegért. A processzor várható végfelhasználói ára 89 dollár lesz, a termék remélhetőleg hamarosan elérhetővé válik a világ többi részén is. A CPU nevében szereplő „K” betű ebben az esetben ugyanazt a célt szolgálja, mint az AMD processzorainál a „BE” aztaz Black Edition jelzés, azaz a szorzózár-mentes kivitelt jelöli.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward