Színes kijelzővel jelent meg a Mi Band új generációja

A Mi Band 4 több kivitelben lesz elérhető, és adott esetben már fizetni is lehet majd vele.

Színes kijelzővel jelent meg a Mi Band új generációja

A Xiaomi a viselhető kiegészítők piacán a második helyet foglalja el az IDC legfrissebb adatai alapján, és ezt a vállalat elsősorban a Mi Band termékcsaládnak köszönheti, ami a kezdetek óta hatalmas népszerűségnek örvend. És most megjött a legújabb Mi Band variáns, ami egészen jelentős változást is hoz.

Galéria megnyitása

Az első Mi Band még egy kijelző nélküli kütyü volt néhány állapotjelző LED-del felvértezve, majd jött a Mi Band 2, ami már egy kicsi és monokróm OLED panelt kapott, amit a Mi Band 3 is továbbvitt, csak nagyobb méretben. Most pedig már itt a Mi Band 4, és ennek a frontjára egy színes (24 bit), AMOLED technológiás megoldás került 0,95 hüvelykes átlóval, 120 x 240 pixeles felbontással és 400 nites fényerővel. A készülék nagyon sok dolgot lesz képes megjeleníteni a 40 százalékkal megnövelt felületen, és a színek révén jobban el is különülhetnek rajta az információk.

A kijelző érintésérzékeny, és elsősorban így is kell majd használni, de továbbra is van az alján egy érintőgomb, amivel lehet váltogatni a menüpontok között. Az eszközt egy domború felületű, karcálló üveg védi, így remélhetőleg sokáig nem fog megsérülni a mindennapos használatban. A Xiaomi kihasználja, hogy már színes a kijelző, és meglehetősen nagy mozgásteret biztosít a testre szabhatóságban, nem kevesebb mint 77 különböző órafelületből lehet majd válogatni.

Galéria megnyitása

Az új generáció Mi Bandbe egy friss szenzormodul került, ami kifejezetten nagy pontossággal fogja érzékelni a mozgást, és összesen hat tengelyen működik, szóval egészen különleges kitéréseket is tud követni. Rendelkezik a termék többféle sportmóddal, valós idejű adatokat is tud küldeni menet közben, és akár azt is felismerheti egyebek mellett, ha a viselőjének sztrókja van, szóval nemcsak a sportolóknak lehet ez jó, hanem egészségügyi megfontolásból is érdemes lehet vásárolni.

Ahogy azt már korábban is megszokhatták a felhasználók, a Mi Band 4 képes megjeleníteni a lépésszámot, a pontos időt, a pulzust, a megtett távot, az elégetett kalóriákat, megtekinthetőek rajta az időjárási adatok, jelzi a hívásokat, és már sok más egyéb értesítést is tud továbbítani. A pulzusmérő pontosabb lett, így ebben jobban meg lehet majd bízni. Van mikrofon is a Mi Band 4-ben, és ezt kihasználva lehet hangutasításokat adni a vállalat saját digitális asszisztensének, és nemzetközi szinten pedig remélhetőleg támogatott lesz a Google Assistant – az intelligens lakáskiegészítőket is lehet így irányítani.

Galéria megnyitása

A készülék Bluetooth 5 modullal lett megtoldva, és kiviteltől függően NFC chippel is rendelkezik. Az NFC-s modellt már fizetésre is lehet használni, de egyelőre csak annyi biztos, hogy az AliPay és a WeChat Pay szolgáltatásokat támogatja. A tervezők ügyeltek arra, hogy akár a vízi sportok esetén se legyen problémás a Mi Band 4 viselése, a szerkezet nem áll meg IP68 védelemnél, még akár 5 ATM-es nyomást is el tud viselni a szigetelése, szóval elvileg még 50 méteres mélységben is működőképes maradhat.

Az úszásra külön funkciója van, automatikusan képes érzékelni ezt a mozgásformát (is) és négy különböző úszásnemet is meg tud magától különböztetni, ami szinte egyedi opció. Tudja elvileg azt is monitorozni, hogy mikor viselik, és használaton kívül energiahatékonyabb módra válthat, hogy ezáltal hosszabb üzemidőt tudjon biztosítani, de az akkumulátorát is óvja.

Galéria megnyitása

A Mi Band 4 elérhető lesz többféle színnel, és nagyon egyszerűen lehet cserélni a szíját, ahogy a felmenőinek is. A kínálatban a szimpla fekete mellett van barna, rózsaszín, kék, és rikító narancssárga is, ami praktikus is lehet, mert könnyebben kiszúrható túrázás közben, ha az ember elhagyja a csuklójáról. Az egész kütyü csak 22 grammot nyom, így folyamatos viselés esetén sem fog kényelmetlenné válni, terhet jelenteni. A Mi Band 4 egy 135 milliamperes akkumulátort kapott, és átlagos használat mellett 20 napos üzemidőt ígér, szóval hiába a nagyobb színes panel, elvileg nem kell attól tartani, hogy hamar lemerülne a szerkezet (az NFC chipes modellbe csak egy 125 mAh-s egységet sikerült belezsúfolni, így annak csak kb. 15 napos lehet az üzemideje).

A Xiaomi Mi Band 4 mindössze 170 jüanba fog kerülni, ami átszámítva csak kb. 25 dolláros összeget jelent, ennek az eszköznek a forgalmazása június 16-án indulhat, és először Kínában lesz megvásárolható, utána pedig globálisan is elérhetővé válhat. A Mi Band 4 NFC Edition pedig átszámítva kb. 35 dollárért lesz megszerezhető, ami nem egy nagy felár, de tekintve, hogy bizonytalan az NFC hazai felhasználása, ezt csak fenntartásokkal érdemes választani. Végül azt is bejelentette a Xiaomi, hogy lesz egy Bosszúállók különkiadás, amit limitáltan lehet majd elérni, és 50 dollárba fog kerülni, ennél egyedi háttérrel és különleges színű ajándék szíjjal is lehet számolni.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap