Szeptemberben térhet vissza a Start menü

Az új Start menü olyan lesz, mint amilyet a korábbi videón láthattunk.

Szeptemberben térhet vissza a Start menü

Nemrégiben, amikor a Microsoft bejelentette, hogy visszatér a Start menü, a vállalat illetékesei nem árultak el konkrétumot azzal kapcsolatban, hogy érkezéséig pontosan mennyit kell még várni. Mindössze annyi derült ki, hogy a Start menü egy későbbi Windows 8.1-es frissítés részeként válik elérhetővé.

A témában hivatalos információk még mindig nem jelentek meg, de a friss pletykák alapján azért már sejthető egy s más. A WinBeta információi szerint – ami az éppen elérhetetlen Wzer.net-től kapta a tippet – várhatóan szeptember folyamán érkezik egy komolyabb Windows 8.1-es frissítés, amelyben már a Start menü is jelen lesz. Az egyelőre nincs eldöntve, hogy a frissítés pontosan milyen nevet kap – a kalapban éppúgy szerepel a Windows 8.1 Update 2 név, mint a Windows 8.2 elnevezés. A végleges elnevezéssel kapcsolatban később dönthet a Microsoft – amennyiben a források információi helyesek.

Pletykák ide vagy oda, az már biztos, hogy az új Start menü egy hibrid megoldás lesz, ami a klasszikus Start menü és a Metro felhasználói kezelőfelület sajátosságait ötvözve igen modern megjelenéssel tér vissza. A végleges Start menü a jelenlegi információk szerint olyan lesz, mint amilyet a korábbi BUILD konferencián bemutattak. Itt nézhető meg működés közben.

A WinBeta szerint már a következő generációs Metro felhasználói kezelőfelület is készül, ami a Windows 9-ben mutatkozhat be. Rajta kívül egy prototípus operációs rendszerről is lepotyogott némi információmorzsa, ami a Windows Cloud nevet viseli. Utóbbiakkal kapcsolatban egyelőre semmilyen érdemi részlet sem szivárgott ki, de a helyzet az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán egészen biztosan változni fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward