Számos dolog kikerült a Star Citizen érkező frissítéséből, a játékosok csalódottak

A rajongók szerint pont az egyik legfontosabb dolgot csúsztatták el a fejlesztők.

Számos dolog kikerült a Star Citizen érkező frissítéséből, a játékosok csalódottak

Ugyan egy játék fejlesztésének állomásai és mérföldkövei folyamatosan változhatnak, de a Star Citizen esetében ez annyira gyakran történik meg, hogy nem csoda, hogy a rajongók néha elveszítik a türelmüket. Most is variált a Cloud Imperium Games a frissítésekkel, és az egyik leginkább várt fejlesztés megjelenése biztosan csúszni fog.

Az alfa 4.0-s frissítés megjelenését júniusra datálja a stúdió, azonban a korábbi tervekkel ellentétben ebben néhány dolog nem lesz benne: többet egyelőre teljesen kivettek a fejlesztési útitervből, míg más dolgok csúsznak. Az egyik legfontosabb fejlesztés lett volna a szerver-kliens hálózati rendszer átalakítása, amit a Cloud Imperium Games áttolt a 4.1-es frissítésre.

Jelenleg ugyanis úgy működik a rendszer, hogy a játékosok és a mesterséges intelligencia által vezérelt karakterek akcióit a helyi kliens kezeli és számolja, majd az információkat átküldi a szervernek, hogy a cselekvések a többi játékos számára is láthatóak legyenek. Azonban ez két problémát is okoz: egyrészt lehetőséget ad a csalásra, másrészt pedig a többi játékos nagyon komoly "lagolást", rubber bandinget tapasztalhat az olyan felhasználóknál, akiknek nem megfelelő az internetkapcsolata.

A Cloud Imperium Games magyarázata szerint ezt a fejlesztést azért tolták el, hogy helyette a server meshing rendszert építsék be. Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a Star Citizen világán belül a bolygók és űrállomások a maguk saját kis szerverein fognak futni, és ezek láthatatlanul kapcsolódnak majd össze. Nyilván ez is fontos, de a rajongók szerint a szerver-kliens rendszer fejlesztése sokkal fontosabb lett volna, ugyanis jelenleg nagyon sokszor elviselhetetlenné teszi a játékot, hogy a különböző karakterek "ugrálnak", "lagolnak" és "akadoznak". 

Ezen kívül csúszik a halálozási animációk fejlesztése, a Crusader nevű új bolygó és a hozzá kapcsolódó leszállási zóna bevezetése, amik egy az egyben átkerültek a 4.2-es frissítésbe. A PvP bounty-k pedig egyelőre teljesen eltűntek az útitervből - a fejlesztők ezt azzal magyarázzák, hogy erről még egyáltalán nem is akartak publikusan beszélni, csak véletlenül került be a publikusan látható útitervbe.

A Cloud Imperium Games részben azzal magyarázza az átszervezést, hogy a koronavírus-járvány miatt nekik is át kellett állni az otthoni munkavégzésre, de a rajongók most nem mutatnak túl sok együttérzést: "A koronavírus-járvány tényleg egy tragédia, azonban ez az új késési hullám már csak extra adalék azokhoz a késésekhez, amik még a járvány kitörése előtt halmozódtak fel" - szól az egyik népszerű komment.

Nem csoda persze, hogy fogy a rajongók türelme: a Star Citizen közel tíz éve készül, rengeteg pénzt kapnak a fejlesztők a játékosoktól, viszont a munka elég lassan halad. Ráadásul szétválasztották az alapjátékot és az egyjátékos kampányt jelentő Squadron 42-t, azonban jelenleg még egyiknek sincs megjelenési dátuma. A Squadron 42 talán idén elkészül, azonban sokak szerint ez is erősen kétséges, a Star Citizen "befejezése" (vagy legalábbis az 1.0-s verzió elérése) pedig a jelenlegi tempó alapján még évekbe telhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap