Szakít a Uplay Passporttal a Ubisoft

Odafigyelt az AC4 játékosok panaszaira a Ubisoft, nem lesz több Uplay Passport.

Szakít a Uplay Passporttal a Ubisoft

A Ubisoft szakított a Uplay Passport rendszerrel, mivel sok Assassin's Creed 4 játékos amiatt panaszkodott, hogy nem juthat hozzá bizonyos tartalmakhoz. Az AC 4 új példányaiban levő kód segítségével lehetett csak hozzáférni például a többjátékos módhoz illetve szóló módban az Edward's Fleet részhez. Az Edward's Fleet a sorozat erőforrás menedzselő minjátékának legújabb verziója, amely a Brotherhood óta minden részben jelen volt. Eddig lényegében bérgyilkosainkat küldhettük ki a kockázatok és jutalmak felmérését követően különböző feladatok elvégzésére, míg a mostani részben úgy jelenik meg a dolog, hogy a tengeri kalandjaink során elfogott hajókat használjuk hasonló célokra, de a mechanika lényegében ugyanaz.

Az Online Pass rendszert eredetileg a kiadók főként a használt játékok kereskedelme ellen használták, de idővel tovább is gondolták a rendszert, bejöttek mellette szezonbérletek is például. Az erőforrás menedzselő játékmód viszont már hagyománnyá vált a szóló részben, ezért lehet, hogy a játékosoknak nem tetszett, hogy Online Passra van szükség hozzá. Ennek hiányában ugyanis rengeteg anyagi jellegű jutalomból maradnánk ki a kampány során. A Black Flagben rengeteg dolgot vásárolhatunk, megújíthatjuk karakterünket, a hajónkat és többek között muníciót is vehetünk.

A Ubisoft a játékosok kéréseire reagálva nemcsak az Assassin's Creed 4-ből távolította el a Uplay Pass követelményeket, hanem megszüntette az egész rendszert.

"Assassin's Creed rajongók, jól hallottunk titeket" - írta Gary Steinman kommunikációs menedzser a Ubisoft blogon. "Odafigyelünk a közösség tagjaira, és megértjük, hogy bizonyos játékosok aggódtak a tartalomhoz való hozzáférés miatt, ezért úgy döntöttünk, hogy eltávolítjuk a Uplay Passport költségét a Black Flagből. Így mindenki plusz fizetés nélkül tudja majd használni a mobil eszközökön működő minijátékot, az Edward's Fleet-et, a többjátékos online módot és a bónusz tartalmakat."

"A Uplay Passport program azért jött létre, hogy az ügyfelek teljes hozzáférést és támogatást kapjanak az online multiplayerhez, az exkluzív tartalmakhoz, bónuszokhoz és jutalmakhoz. Azonban a mai játékokban elmosódik a határ az offline és az online, a szóló és többjátékos részek között között. Emiatt, és a visszajelzések alapján felismertük, hogy a Passport már nem a legjobb megoldás arra, hogy minden ügyfelünk a lehető legjobb élményt kapja a játékok minden területén."

"Továbbra is odafigyelünk a visszajelzéseitekre. Reméljük, hogy a mostani változtatások eloszlatnak minden aggodalmat az Edward's Fleet és minden jövőbeli Ubisoft játék online részének használatával kapcsolatban."

A Black Flaghez tartozó Uplay Passport ingyenesen letölthető az Xbox Live-ról vagy PlayStation Neworkről. Aki már megvásárolta, a használt játéka mellé, az lépjen kapcsolatba a helyi Ubisoft terméktámogatással.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward