SWTOR kizárások és figyelmeztetések

Mi az igazság? A BioWare tényleg szigorúan megbüntet mindenkit, aki egy kicsit is gyűjtöget, vagy csak a goldfarmereknek kell félniük?

SWTOR kizárások és figyelmeztetések

Netszerte terjednek a hírek és rémhírek az SWTOR bannokkal és figyelmeztetésekkel kapcsolatban. A BioWare a játék fórumán hivatalos magyarázatot fűzött a dologhoz, de sokaknak ez nem volt elég, és továbbra is terjednek a különböző rémtörténetek, és a trollok is boldogan tovább okoskodnak a fórumokon.

Nézzük, mi az igazság.

A BioWare elsősorban a goldfarmereket bannolta. Ők voltak azok, akik külsős programok, botok és egyéb, az iparban már megszokott exploitok segítségével gyűjtögették a krediteket, hogy valódi pénzért eladják. Az ő kizárásuk végleges.

Az "Ilum exploitot" kihasználókat először figyelmeztették, ezután azok, akik nem hallgattak a jó szóra, pár napos felfüggesztés kaptak. Itt jóval kisebb számú accountról van szó, mint a goldfarmerek esetében.

Ilum egy hatalmas méretű nyílt PVP pálya magas szintű karakterek számára. A pályán akkor repopolnak a gyűjtögethető javak, amikor ez egyik oldal megszerzi az uralmat,  ami több kontrol pont elfoglalásával történik. Kihasználva, hogy valódi PvP még nem nagyon megy a pályán, több karakter bevonásával ide-oda lehet billenteni az állást. Az exploitnál tehát nem egyszerűen arról volt szó, hogy Darth V. Pistike kiskorú kari áll egy láda mellett a magas szintű pályán, és pár órán keresztül farmolgatja. Az ideiglenes kizárást azok érdemelték ki, akik szisztematikusan, hosszú ideig, iparszerűen követték el a dolgot.

A rémhírekkel ellentétben a BioWare senkit sem fog csupán azért kizárni, mert kiskarival magas szintű helyen mászkál, vagy egészséges mennyiségű cuccot farmol magának. Miért is vágná a BioWare maga alatt a fát? Egy MMO életében az első pár hónap az, amikor nagyon sok minden eldől, ilyenkor lehet az előfizetőket megnyerni, vagy elveszíteni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward