Súlyos hibát okozott egy Windows Defender frissítés

Eredetileg egy másik hibát akartak javítani, ám a helyzet csak rosszabb lett.

Súlyos hibát okozott egy Windows Defender frissítés

A Windows beépített védelmi rendszere a korábbi teszteke alapján egész jól helytáll, ám azért néha becsúsznak hibák is, amelyek árnyalják a képet. Nemrégiben kiderült, hogy a Windows Defender szolgáltatásba kellemetlen hiba csúszott, amelynek eredményeként a malware kereső algoritmus néhány perc után működésképtelenné vált, így a védelem onnantól nem gondoskodott az adott rendszer biztonságáról, ami komoly veszélyt jelentett a felhasználókra nézve.

Galéria megnyitásaA dolog nem csak ezért kellemetlen, hanem azért is, mert a hibát igazából egy javítás okozta, ami a System File Checker bug javítására érkezett a Windows Defender 4.18.1908.7-es kiadásával. A javítással sajnos nem sikerült kijavítani a meglévő problémát, helyette újabb, nagyobb hibajelenséget sikerült létrehozni, amire igazából már volt példa.

Gondoljunk csak a SearchUI.exe bugra, amely indokolatlan CPU terhelést okozott, majd ennek javítása a Windows Desktop kereső funkciójánál okozott hibákat, de a vezeték nélküli kapcsolatok teljesítményét és stabilitását javító patchre is gondolhatunk, amelynek megjelenése után egyes Surface eszközök egyszerűen képtelenek voltak csatlakozni a helyi vezeték nélküli hálózatokhoz.

A legújabb hiba, amely a Windows Defender szolgáltatást érinti, szerencsére már kijavításra került, így érdemes a Security Intelligence Update 1.301.2065.0-s verzióját, ami itt található, és amit a Windows Defenderen keresztül is be lehet szerezni. Remélhetőleg ez a javítás már nem okoz újabb hibákat és tényleg kijavítja a malware kereső algoritmus hibáit.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap