Meglepően jól teljesített a Windows Defender az AV-Test vizsgálatai során

A Windows 10 beépített védelmi szoftvere most először ért el maximális pontszámot.

Meglepően jól teljesített a Windows Defender az AV-Test vizsgálatai során

Az AV-Test munkatársai folyamatosan vizsgálják a piac legnépszerűbb vírusirtóit, illetve a különböző online és offline védelmeket kínáló szoftvercsomagokat, így rendszeresen rangsorolják a piac szereplőit is. Az egyes alkalmazásokból mindig az elérhető legfrissebb kiadást tesztelik, mindig az alapértelmezett beállításokkal futtatják a szoftvereket, valamint az alkalmazás és a vírusdefiníciók frissítését is engedélyezik.

Galéria megnyitásaMinden szoftver minden modulját próbára teszik különböző tesztekkel, amelyekkel a valós felhasználás során jelentkező kihívásokat próbálják hatékonyan reprodukálni, így a végeredmény eléggé beszédes.

A júniusi teszt alkalmával 20 otthoni biztonságtechnikai szoftvert teszteltek, amelyek között sokféle változat lapul a fizetőstől az ingyenesig bezárólag. A tesztek során pontozzák a teljesítményt, a védelem szintjét, valamint a használhatóságot is – ezekre 1-től 6-ig terjedő pontszámot adnak, ahol a 6-os a legjobb eredményekért jár.

A modern Windows operációs rendszerek részét képező, ingyenesen elérhető Windows Defender régóta képviselteti magát a tesztekben, ám eddig sosem sikerült maximális pontszámot elérnie: vagy a teljesítménnyel, vagy a védelemmel, vagy pedig a használhatósággal akadt valami problémájuk a tesztelőknek. Júniusban ez megváltozott, ugyanis a Windows Defender legfrissebb változata minden téren elérte a maximális pontszámot, így ebben a tekintetben egy lapon lehet említeni több nagy és neves szoftvergyártó termékeivel, mind például az Avira Antivirus Pro 15-ös kiadásával, a Kaspersky Internet Security 19.0-s verziójával, vagy éppen a Norton Security 22.15-ös és 22.16-os verziójával.

Persze funkcionalitás terén vannak különbségek az egyes versenyzők között, de alap védelemnek a jelek szerint mindenképpen jó lehet a Windows Defender aktuális kiadása, ami sokak számára lehet jó hír.

A Windows Defender a tesztek szerint remekül teljesített a nulladik napi malware támadásokkal szemben mind a webes, mind pedig az e-mail alapú tesztekben, de ezzel együtt az elmúlt négy hét folyamán felfedezett malware-ekkel szemben is megbízható védelmet nyújtott, hiszen pontosan felismerte és el is távolította őket. Előbbi tesztben 307, utóbbiban 2428 mintát használtak a tesztelők.

A teljesítmény tesztben szintén jól vizsgázott a szoftvercsomag, vagyis az iparági átlagnak megfelelő terhelés rótta az adott PC-re, nem bizonyult erőforrás-igényesebbnek. Használhatóság terén szintén remekül szerepelt a Windows Defender: nem adott hibás találatokat és nem zavart hibás figyelmeztetésekkel szem.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap