Starcraft II: Legacy of the Void - miben lesz más?

Március harmincegyedikén indul a sokak által várt játék bétatesztje. Ennek örömére megtudhatunk róla egy keveset

Starcraft II: Legacy of the Void - miben lesz más?

A Blizzard háza táján a legtöbb fejlesztő-kiadóval ellentétben, már-már éteri nyugalomban zajlanak a mindennapok. A cég hivatalos filozófiája is ezt tükrözi: egy játék „akkor van kész, amikor készen van”, azaz a náluk dolgozó programozók és designerek más vállalkozásoknál munkálkodó kollégáikhoz képest bőségesen kapnak időt arra, hogy a végsőkig csiszolhassák alkotásaikat.

A StarCraft II esetében sem lehet őket azzal vádolni, hogy bármit is elkapkodtak volna. A három részesre tervezett játékot 2007-ben jelentették be, és eddig csak két epizód látott napvilágot. A harmadik, Legacy of the Void címre keresztelt felvonás körüli munkálatokról eddig relatíve keveset lehetett tudni, ám mindez megváltozott. A Blizzard ugyanis bejelentette, hogy március utolsó napján megkezdődik a LotV zárt bétatesztje. A készítők leszögezték: bár ritkán hallattak magukról, keményen dolgoztak a folytatáson, amiben számos lényeges elem is átalakul majd.

A játékosok több munkással (szám szerint tizenkettővel, vagy a végleges változatban még többel) indulnak, és jobban rá lesznek kényszerítve, hogy erőforrások után kutatva felfedezzék a térképet. Az agresszív terjeszkedés igencsak kifizetődő stratégia lesz. Ezen kívül a játék sebessége a valós időhöz idomul majd, tehát egy öt másodperces cselekedethez ténylegesen ennyi idő kell majd.

A béta egyik, ha nem a legfőbb célja természetesen az új egységek élesben való letesztelése. A protossok alapkatonája a teleportálni is képes Adept lesz, illetve, a pszionikus faj tagjai bevethetik majd a mechanikus Distruptort is, ami azon túl, hogy egy időre képes sebezhetetlenné válni, és jelentősen felgyorsulni, területre ható sebzéssel keseríti meg a többi oldal képviselőinek életét. A terranoknál még csak a masszív Cyclone-lánctalpasról hullott le a lepel. A zergeknél a korrodáló köpetével harcoló Ravager mellett egy nagy visszatérőnek, a most már a multiban is használható Lurkernek örülhetnek azok, akik ezzel a fajjal szeretnek játszani.

A változások részletes listáját idekattintva olvashatjátok.

Mi a véleményetek az újításokról? Javítják majd a játékélményt, vagy tévúton jár a Blizzard?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward