Star Wars - egy kicsit többet megtudtunk Snoke legfőbb vezérről

Olyan, mint a jó színész: egyszerre több darabban szerepel.

Star Wars - egy kicsit többet megtudtunk Snoke legfőbb vezérről

Snoke legfőbb vezér először a Star Wars VII: Az ébredő Erőben mutatkozott be, mint az aktuális főgonosz, akiről gyakorlatilag semmi nem derült ki. Ezt sokan annak tudták be, hogy az író-rendező J.J. Abrams szereti a misztikumot, vagyis sok mindent nem árul el, amire jellemzően később (sem) derül fény. Az ma már tulajdonképpen tisztán látszik, hogy semmi igazi tervük nem volt Snoke-kal, azon kívül, hogy az Uralkodó után kellett egy másik öreg, csúnya bácsi.

Talán éppen ezért nem is olyan nagy baj, hogy az egyébként szörnyű nyolcadik részben az író-rendező Rian Johnson úgy döntött, hogy inkább kivégzi a fenébe, ahelyett hogy megpróbál valami nyakatekert magyarázatot adni az Abrams által megírt semmire. Talán ez volt az egyik igazán eredeti pillanata a filmnek.

Végül Snoke hátterére aztán a kilencedik részben világított rá immár ismét J.J. Abrams. Miután Kylo Ren először sétál végig az Exegol bolygó sötét termein, számos félig-meddig sikerült klónt lát, akik minden bizonnyal Snoke korai változatai voltak. Innen derült ki, hogy Snoke valójában az Uralkodó alkotása, és jó sok ideig próbálkozott, mire összejött neki a dolog.

Ennek ellenére azért kérdések maradtak bőven, jó lett volna még egy kicsit többet megtudni erről a figuráról.

A most megjelent The Star Wars Book pedig ha nem is sokat, de azért egy kis darabkát hozzáad a legfőbb vezér történetéhez. A könyvben azt írják, hogy könnyen lehet, hogy még maga Snoke sincs tisztában a származásával - azzal, hogy ő egy mesterséges genetikai konstrukció, akit a feltámasztott Darth Sidious alkotott meg, hogy a saját hatalmának kiterjesztése legyen.

Mint a könyv írja, Snoke szabad akarattal rendelkezik, tehát nem közvetlenül, kvázi bábuként irányítja az Uralkodó, azonban a cselekedeteit és a céljait végső soron mégiscsak Sidious nagyúr mesterkedései határozzák meg. Kiderül az is, hogy habár Snoke jellemzően tökéletesen tisztában volt Kylo Ren gondolataival és motivációival, azt mégsem tudta előre látni hogy a fiatalember átveri őt.

Mivel Palpatine saját, klónozott teste láthatóan rohamléptekben romlik, logikus hogy inkább valaki mást küld maga helyett akcióba. Legalábbis logikus lenne akkor, ha maga helyett nem egy szintén öreg, mozgásra alig képes torz félhullát alkalmaz, de hát úgy látszik, csak ilyet sikerült klónozni. Végső soron ettől az új információtól nem lesz sokkal jobb az új trilógia, sokkal rosszabb meg már úgysem lehet.

Persze ez az extra információ sem változtat azon a tényen, hogy rendkívül kiábrándító, hogy valójában Snoke igazi háttértörténet nélküli senki volt, akit mondjuk ennek megfelelően ki is írtak a nyolcadik film közepén. Lehetett volna benne potenciál, de aztán végül a LucasFilmnél úgy döntöttek, hogy a kilencedik részt már inkább az Uralkodóval fejeznék be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap