Stabilitást növelő BIOS a Gigabyte tuningolt GTX 670-eséhez

A jelek szerint a Gigabyte GeForce GTX 670 WindForce 3X OC videokártyájának stabilitásával eddig baj volt. Itt a gyógyszer!

Stabilitást növelő BIOS a Gigabyte tuningolt GTX 670-eséhez

A gyártó a jelek szerint felismerte a GeForce GTX 670 WindForce 3X OC modell stabilitásával kapcsolatos problémákat és egy friss BIOS formájában már a megoldást is felkínálta. A hiba a jelek szerint a megemelt órajeleken ketyegő GDDR5-ös Hynix memóriachipek esetében jelentkezett. A hivatalos weboldal sajnos nem részletezi a kérdést, csak a korábbinál jobb stabilitás ígéretével kecsegtet.

Akik a fent említett videokártya esetében stabilitással kapcsolatos hibákkal találták szembe magukat, innen beszerezhetik a friss BIOS-t. Érdekesség, hogy a gyártó egyazon napon két különböző verziószámú BIOS-t is kiadott: az egyik F4-es jelöléssel bír és az Nvidia 80.04.31.00.58-as Nvidia BIOS forráskódra alapoz, a másik pedig F12-es jelölést kapott és 80.04.31.00.09-es verziószámú BIOS forráskódra épül.

Az új BIOS-ok a termék órajeleit nem változtatják meg: a GPU továbbra is 980 MHz-es alap- és 1058 MHz-es boost órajelen, a GDDR5-ös memóriachipek pedig 6 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. A lényeg, hogy a művelet megkezdése előtt érdemes elolvasni, hogyan kell frissíteni a videokártya BIOS-át. A folyamattal kapcsolatban itt található bővebb információ.

Amennyiben nincs probléma, úgy felesleges frissítéssel bajlódni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward