Sony Q1 - Nem túl fényes

A Sony kiadta a 2012-2013-as első pénzügyi negyedévének pénzügyi jelentését, mely szerint a Vita hardvereladások és a szoftverértékesítések is visszaestek az érintett három hónapban a japán óriáscégnél.

Sony Q1 - Nem túl fényes

A Sony kiadta a 2012-2013-as első pénzügyi negyedévének jelentését, mely szerint a marokkonzol hardvereladások és a szoftverértékesítések is visszaestek az érintett három hónapban a japán óriáscégnél.

 

A játék divízió általános visszaesést mutatott, az összeladások 14,5%-ot estek a tavalyi évhez viszonyítva és 1,493 millió dollárnál kötöttek ki. A Sony úgy döntött, hogy nem köti az orrunkra a Vita számszerű eredményeit, inkább összemosták a PSP-vel, ami mint tudjuk, hétről hétre lenyomja a Vita eladásait a felkelő nap országában, az olcsósított PSP-t viszik mint a cukrot.

 

A PS2 és PS3 konzolokból 2,8 millió egységen adtak túl, ez tavaly ugyanebben az időszakban 3,2 millió volt. A szoftverek piacán 20,1 milliós számot produkáltak a 2011-es 27,6 millióval szemben. A PSP és Vita hardvereladások 1,4 millióra estek a tavalyi első negyedév 1,8 milliójáról, amit nyilvánvalóan a PSP még egymagában produkált. Szoftver fronton a marokkonzoloknál 5,8 milliós eladást értek el, míg tavaly a PSP egyedül 6,6 millión végzett.

 

A divízió összességében 45 millió dolláros veszteséget produkált, ami elég csúnya, a 2011-es év 52 milliós nyeresége után. A Services, Devices, Music és Financial Services divíziók mutattak fel nyereséget, de minden más veszteséges volt és az alulteljesítők között még a Game divízió volt a legkevésbé hangsúlyos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward