SLC NAND Flash chipek ECC támogatással a Toshibától

SLC NAND Flash chipek ECC támogatással a Toshibától

A Toshiba újfajta memóriachipeket fejlesztett ki, amelyek BENAND névre hallgatnak. Az újdonságok SLC típusú NAND Flash memóriachipekre alapoznak, amelyekhez beágyazott ECC támogatás is jár. A különleges NAND Flash memóriachipek a jövőben számos termékben feltűnhetnek, beleértve az LCD televíziókat, a digitális fényképezőgépeket és a robotokat, sőt, még ipari felhasználásra is alkalmasak lesznek.

A BENAND memóriachipekből nyolcféle modell első mintapéldányai már a partnerek rendelkezésére is állnak, ezek 4 Gigabites és 8 Gigabites adattároló kapacitással bírnak. A vállalat tervei szerint az újdonságok sorozatgyártása idén márciusban indulhat meg, amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul.

A termékek a kis adattároló kapacitású SLC NAND memóriachipek megbízhatóságára és egyszerű interfészére alapoznak, amely már elnyerte a piac tetszését az átlagfelhasználók számára készített termékek és az ipari megoldások szegmensében. A megoldások többségénél az ECC támogatást biztosítását az adott rendszer SSD vezérlője végzi – az egység általában 512 bájtonként 1 bitnyi korrekcióra képes. A NAND Flash memóriachipek gyártástechnológiájának fejlődésével már hatékonyabb hibajavítást kell alkalmazni: a 32 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash chipeknél több, mint 4 bitnyi korrekcióra van szükség 512 bájtonként. Ennek értelmében azoknál a NAND Flash memóriachipeknél, amelyek nem rendelkeznek beágyazott ECC támogatással, az említett hibajavítás biztosítását az SSD vezérlőre kell bízni, így azt fel kell készíteni a feladatra.

A BENAND esetében erre nincs szükség, ugyanis az ECC támogatással kapcsolatos terhet az SSD vezérlő válláról leveszik a NAND Flash memóriachipek, ami megkönnyíti a gyártók dolgát, hiszen így az ECC korrekció már memóriachip-szinten megtörténik. A BENAND alapú megoldások esetében a 32 nm-es csíkszélességgel készülő, SLC típusú NAND Flash memóriachipekhez tehát beágyazott ECC támogatás jár, így a rendszer 512 bájtonként 4 bitnyi korrekcióra képes, ami megfelel a fentebb említett igényeknek. Az új termékek esetében a tokozás és a lábkiosztás konfigurációjának kompatibilitására odafigyeltek a mérnökök, így a hagyományos SLC NAND Flash memóriachipeket könnyedén lehet BENAND alapú memóriachipekkel helyettesíteni.

Az újdonságok 48 tűs TSOP és 63 érintkezős FBGA tokozással ellátott változatokban kerülnek forgalomba. A memóriachipek 4 KB-os lapméretet alkalmaznak és hagyományos NAND Flash memória interfésszel érkeznek, így a jelenlegi megoldásokat ki lehet majd váltani velük - ahogy azt fentebb már említettük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward