Shuttle: egységes notebook alaplap-szabványt!

A notebook piacon sok esetben gondod jelenthet, hogy ahány gyártó, annyi féle alaplap felépítés van jelen a piacon. A Shuttle most egy meglepő lépésre szánta el magát: a gyártó egységes szabványt próbál bevezetni a piacon, ami a noteszgépek előállítási költségeit csökkentheti, ugyanis egyszerűbbé válik a tervezés.

Shuttle: egységes notebook alaplap-szabványt!

A notebook piacon sok esetben gondod jelenthet, hogy ahány gyártó, annyi féle alaplap felépítés van jelen a piacon. A Shuttle most egy meglepő lépésre szánta el magát: a gyártó egységes szabványt próbál bevezetni, ami a noteszgépek előállítási költségeit csökkentheti, ugyanis egyszerűbbé válik a tervezés.

Az új szabványok a Shuttle meglévő notebook alrendszere köré épülnek: a jövőben egységesen SPA és Micro SPA formátumú alaplapok jelenhetnének meg a készülékekben, konfigurációtól függően. A két szabványra épülő alaplapok tulajdonképpen a belépő szintű rendszerektől a csúcskonfigurációkig minden igényt kielégítenének, legalábbis ezt állítja a Shuttle. Az SPA sorozatú megoldások a kereskedelem fő áramába szánt noteszgépekben kaphatnának helyet, a konfigurációk kijelzője ebben az esetben 13,3 hüvelykestől 22 hüvelykesig terjedhetne. Az SPA alaplapokon energiatakarékos integrált videó vezérlő vagy erős diszkrét videó vezérlő alkalmazására egyaránt lesz lehetőség. A Micro SPA megoldások ezzel szemben kifejezetten a 10,1 hüvelykes vagy nagyobb kijelzővel ellátott belépő szintű notebookokban kaphatnának helyet. Ezeknél a termékeknél is alkalmazhatnak a gyártók energiatakarékos integrált videó vezérlőt vagy ütőképesebb diszkrét videó vezérlőt, azaz videokártyát.

A szabványosítás célja tehát összességében az előállítási és fejlesztési költségek csökkentése, valamint egy egységes szabvány létrehozása, ami megkönnyítheti a gyártók dolgát. Ez az újítás azt is jelenthetné, hogy nyugodtan építhetnek a gyártók különleges házzal, nagyfelbontású kijelzővel és egyéb speciális összetevőkkel ellátott rendszereket, amelyekben ugyanolyan szabvány alaplap van jelen, mint az összes többi noteszgépben. A szabványosítás kis túlzással azt is lehetővé tenné, hogy a már meglévő notebook konfigurációt egy egyszerű alaplap cserével modernizálják a felhasználók, így nagyobb teljesítményhez juthassanak anélkül, hogy a készülék házát, billentyűzetét vagy egyéb alkatrészeit módosítanák.  A Shuttle illetékesei leszögezték, hogy a különböző gyártóknak nem lenne kötelező tőlük vásárolni, ugyanis a szabványra bármelyik cég építhetne alaplapokat (az egyetlen gond csak az, hogy a legtöbb alaplapgyártó a házaihoz igazítja az alaplapokat, és lehet, hogy vannak már saját belső szabványaik az egyéb esetekre).

A cég azt reméli, hogy a két szabvány valamelyikére épülő alaplapok ellenőrzése és jóváhagyása után bevételekhez juthat majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward