Shuttle barebone-ok X79-es és Z77-es alapokon

Shuttle barebone-ok X79-es és Z77-es alapokon

A gyártó első Z77-es alaplappal ellátott pici számítógépe

Az SZ77R5-ös modell Z77 Express lapkakészlet köré épülő alaplapot alkalmaz, amelyben az LGA-1155-ös Ivy Bridge processzorokon kívül a Sandy Bridge alapú központi egységek is gond nélkül helyet kaphatnak. Az alaplap négy darab DDR3-as memóriafoglalattal bír, amelyekben akár 32 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es memória modul is helyet kaphat. A bővítőhelyek között egy PCI Express 3.0 x16-os, egy PCI Express 2.0 x4-es és egy mini PCIe slot lapul. A SATA 3 Gbps-os portokból kettőt kapunk, de rajtuk kívül egy eSATA 3 Gbps-os port és egy mSATA slot is jelen van a kínálatban. A Z77-es deszka a felsoroltakon kívül négy darab USB 3.0-s portot, Gigabites Ethernet vezérlőt és egy nyolccsatornás HD audió vezérlőt is felvonultat.

A 332 x 216 x 198 milliméteres mérettel érkező ház két 5,25 colos és egy 3,5 colos bővítőhellyel rendelkezik, valamint tartalmaz egy előlapi panelt is. Utóbbin két darab USB 3.0-s port, egy USB 2.0-s „Fast Charging” port és a szokásos audió csatlakozók lapulnak. Az USB 2.0-s port segítségével a különböző akkumulátoros, USB porttal ellátott mobil eszközök gyorstöltésére van mód. A rendszer tápellátásáról egy 80 Plus minősítéssel ellátott 500 wattos tápegység gondoskodik. Az újdonság ára 465 dollár.

Jön a Sandy Bridge-E processzorokat fogadó modell is

A második friss barebone az SX79R5-ös típusjelzést viseli és ugyanolyan házzal érkezik, mint fentebb bemutatott társa. Ház tekintetében tehát nem találunk különbséget a két modell között, alaplap tekintetében viszont már annál inkább. A kuckó belsejében egy LGA-2011-es processzorfoglalattal ellátott deszka található, ami 4 darab DDR3-as memóriafoglalattal rendelkezik. A rendszer maximum 32 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es memóriamodul kezelésére képes.

A bővítőhelyek között ezúttal két PCI Express 2.0 x16-os, valamint egy mini PCIe slot található. Az alaplap két darab SATA 6 Gbps-os, két darab SATA 3 Gbps-os, valamint egy eSATA 3 Gbps-os portot, plusz egy mSATA bővítőhelyet kínál. Az újdonság Gigabites Ethernet vezérlővel és nyolccsatornás HD audió vezérlővel egyaránt rendelkezik, USB 3.0-s portokból pedig négyet kínál – kettő az előlapon, kettő a hátlapon található. Az SX79R5 a hírek szerint ugyanannyiba kerül majd, mint SZ77R5-ös társa, azaz 465 dollárért cserébe akár ezt a modellt is hazavihetjük.

Mivel barebone rendszerekről van szó, így a processzort, a merevlemezt/SSD-t, az optikai meghajtót és a rendszermemóriát saját magunknak kell beszereznünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward