Sci-fi FPS-en dolgozik Ken Levine

A játék története korábban soha nem látott módon, kisebb darabokból fog összeállni.

Sci-fi FPS-en dolgozik Ken Levine

Nem sokat hallottunk a BioShock atyjáról azóta, mióta bezárta az Irrational Gamest és egy új, saját projektbe kezdett. Most azonban néhány dolgot elárult aktuális projektjéről, ami egy sci-fi játék lesz, FPS-nézetből. Azért fontos kiemelni, hogy "nézetből", mert valószínűleg nem a lövöldözés lesz a legfontosabb benne, hanem a szerepjátékos elemek.

Levine szavai alapján biztosnak látszik, hogy nem egy kis játékról beszélünk, mármint költségvetését tekintve. Maga a játék világa javarészt nyitott lesz, de nem akkora méretű bejárható területtel, mint mondjuk napjaink legnagyobb open world szerepjátékaiban.

Az új projekt lényege ugyanis az a koncepció, amiről Levine korábban már a Game Developers Conference-en is beszélt: ez a "narratív Lego". Tulajdonképpen arról van szó, hogy Levine-nek elege van abból, hogy a játékkészítők megírnak egy fix sztorit, esetleg tesznek bele néhány egyértelmű elágazást, és a játékosnak ezen kell végigmennie. Ez nem tesz jót sem a játékos szabadságának, sem pedig a játék újrajátszhatóságának. Egy mai AAA-kategóriás játék fejlesztése rendkívül drága, és igazából senki érdekét nem szolgálja, ha csak egyszeri végigjátszásra jó.

Levine ezért azt szeretné, ha a történet különböző módokon és sorrendben összerakható építőkockákból állna össze, és az minden egyes végigjátszáskor teljesen más lenne attól függően, hogy a játékos mit csinál és milyen döntéseket hoz. Ráadásul ez lehetőséget ad arra is, hogy később jelentősen bővítsék a világot és a sztorit, meg a variációkat.

Mindez persze hatalmas kihívás, és egyelőre még a munka elején járnak. Levine elmondta például, hogy a játékhoz ugyan alkalmaznak majd szinkronszínészeket, de a szövegeiket teljesen máshogy kell megírniuk, mint korábban, hiszen sok kisebb darabra van szükség, amik többféle sorrendben is összeállíthatók.

A BioShock atyja vajon megint valami meghatározót tesz le az asztalra?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward