Samsung noteszgép 3200 x 1800 pixeles érintőkijelzővel

Érkezik az ATIV Book 9 Plus új kiadása, ami a jelek szerint 1399 dolláros induló áron válik elérhetővé.

Samsung noteszgép 3200 x 1800 pixeles érintőkijelzővel

A nagyfelbontású érintőkijelzők az okostelefonok és táblák szegmense után a noteszgépek piacára is betörtek, ennek eredményeként egyre több és több olyan megjelenítőt láthatunk, amelyek akkora felbontást kínálnak, ami korábban szinte elképzelhetetlen volt. Nemrégiben a Dell ismerte el, hogy dolgozik egy nagyfelbontású LCD kijelzővel ellátott mobil munkaállomáson, most pedig a Samsung háza tájáról érkezett némi információ egy új notebookról, az ATIV Book 9 Plus nagyfelbontású érintőkijezővel ellátott változatáról.

A szóban forgó notebook egy igen érdekes példány, ugyanis kecses felépítéssel és letisztult dizájnnal érkezik, 13,3 hüvelykes képátlójú érintőkijelzője pedig - ami egyik korábbi hírünkből már ismerős lehet - 3200 x 1800 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az új notebook egy-két helyen már feltűnt a webáruházak kínálatában, így kiderült, hogy az 1399 dolláros példány háza 1,6 GHz-es Core i5-4200U processzort, 4 GB-nyi rendszermemóriát, 128 GB-os SSD meghajtót, illetve 802.11n WiFi és Bluetooth 4.0-s vezérlőt egyaránt rejt.

Az új notebook persze némi felárért cserébe Core i7-es sorozatú processzorral, több rendszermemóriával, illetve nagyobb adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtóval is elérhető lesz.

Az ATIV Book 9 Plus három az egyben memóriakártya-olvasóval, beépített webkamerával, két beépített mikrofonnal, valamint Micro-HDMI és Mini-VGA videó kimenetekkel érkezik. USB 3.0-s portokból kettő áll rendelkezésre és a sorban Gigabites Ethernet port is helyet kapott, amit a mellékelt átalakító kábellel lehet használni. A rendszer energiaellátásáról négycellás lítium-polimer akkumulátor gondoskodik.

A mindössze 1,27 centiméter vastag noteszgép 1162 grammot nyom a mérlegen, operációs rendszerként pedig előtelepített Windows 8-at használ. Az 1399 dolláros konfiguráció szállítása augusztus 20-án kezdődhet meg.

A fenti adatok az ár ismeretében meglehetősen impozánsak, hiszen a termék legközelebbi riválisa, a 13 colos Apple MacBook Pro, amely Retina kijelzővel érkezik, 1499 dolláros árról indul. A MacBook Pro ellen szól, hogy kijelzője "csak" 2560 x 1600 pixeles natív felbontás mellett üzemel, ezzel együtt a noteszgép a maga 1,9 centiméteres vastagságával és 1620 grammos tömegével alaposan le van maradva a Samsung új noteszgépe mögött.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward