RYZEN Mobile 4000 sorozatú APU-t kapott a szupervékony Lenovo Yoga Slim 7

A Lenovo ultrahodozható noteszgépe a piac első olyan szupervékony megoldása, amely nyolcmagos processzorral büszkélkedik.

RYZEN Mobile 4000 sorozatú APU-t kapott a szupervékony Lenovo Yoga Slim 7

Az AMD RYZEN Mobile 4000-es APU sorozatáról éppen nemrégiben hullott le a lepel, így most már nem titok, hogy néz ki a teljes kínálat, valamint újabb technológiai információk is napvilágot láttak, így érdemes áttekinteni a témával kapcsolatos legfrissebb hírünket. Az új APU egységek papíron nagyon jónak ígérkeznek, de hogy a gyakorlatban is hozzák-e azt a szintet, amit elvárhatunk tőlük, arról majd csak az első független tesztek ránthatják le a leplet.

Galéria megnyitásaSzámos OEM partner épít különböző noteszgépeket az új APU egységek köré, amelyek között érdekes konfigurációk is lesznek. Ilyen érdekeség a Lenovo Yoga SLim 7, ami az ultrabookok táborát erősíti, fedélzetén pedig az „U” sorozat zászlóshajója, a RYZEN 7 Galéria megnyitása4800U teljesít szolgálatot.

A Lenovo szerint most ez a legvékonyabb olyan ultrabook a piacon, amely nyolc maggal és tizenhat szállal rendelkező processzort tartalmaz, ami azért elég komoly fegyvertény. Más kérdés, hogy ez az elsőség sajnos nem tart sokáig, ugyanis hamarosan a többi partner is bemutathatja saját megoldásait a témában, ezek között pedig biztosan lesznek impresszív termékek.

A Yoga SLIM 7 mindössze 14,9 milliméter vastag, tömege pedig nem több 1,5 kilogrammnál, a benne található RYZEN 7 4800U azonban mégsem 15 W-os, hanem 25 W-os TDP kerettel dolgozhat, ami a gyártó és az AMD együttműködésének köszönhető. Egyébként az „U” sorozatú RYZEN Mobile Galéria megnyitása Az új notebook érdekesnek ígérkezik 4000-es APU egységek mind konfigurálható TDP kerettel érkeznek, azaz a „gyári” 15 W helyett 12 W-tól 25 W-ig terjedő TDP keret is beállítható, az aktuális konfiguráció lehetőségeihez mérten.

Maga az APU egység egyébként 8 darab ZEN2-es processzormagot foghat munkára, amelyek egyszerre összesen akár 16 szálon dolgozhatnak. A magórajel 1,8 GHz, ám a Turbo Boost támogatásnak köszönhetően akár 4,2 GHz-en is ketyeghetnek a magok, amennyiben ezt a terhelés indokolja, illetve amennyiben az aktuális lehetőségek ezt megengedik (fogyasztás, melegedés, stb…).

Az APU egység egy VEGA sorozatú iGPU-t is kapott, ami 8 CU-val rendelkezik és 1750 MHz-es maximális boost órajelet alkalmazhat. Az APU mellé természetesen LPDDR4X-4266 MHz-es fedélzeti memória társul, amelynek köszönhetően a maximális elméleti memória-sávszélesség 68,3 GB/s-os értéket képvisel, ami a korábbi DDR4-2400 MHz-es megoldások 38,4 GB/s-os teljesítményéhez képest igen komoly előrelépés – részben ezért is gyorsult az iGPU annak ellenére, hogy 11 helyett csak 8 CU tömbbel rendelkezik, ahogy azt ebben a hírben már említettük.

A 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkező Lenovo Yoga Slim 7 esetében 1920 x 1080 pixeles natív felbontás áll rendelkezésre, az IPS panel jóvoltából szélesek a betekintési szögek, valamint a színhűségre sem igazán lehet panasz, ugyanis a gyártó állítása szerint a panel 100%-ban képes lefedni az sRGB színteret, ami átlagfelhasználói szemszögből nézve nagyon jó hír. A termék egyébként később Dolbi Vision támogatással is rendelkezni fog, ehhez majd csak egy firmware frissítésre lesz szükség. A lehető legjobb hangzásról Dolby Atmos támogatással ellátott sztereó audió rendszer gondoskodik majd.

Az új noteszgép a felsoroltak mellett kap Windows Hello támogatással ellátott webkamerát is, valamint igény esetén ujjlenyomat-olvasóval is lehet kérni, ami a bekapcsoló gombban foglal majd helyet. A sorból természetesen a WiFi 6 vezérlő sem hiányzik majd. Az újdonság az Amerikai Egyesült Államok területén egyébként nem ezzel a névvel lesz forgalomban: ott IdeaPad 14 név alatt értékesíthetik.

A Lenovo Yoga Slim 7 várhatóan 849,99 dolláros alapáron kerül forgalomba az elkövetkező hetek folyamán, így a vele kapcsolatos további részletek is csak később láthatnak napvilágot. A hazai árazással kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap